Eveniment

Sapte companii din Romania participa la expozitia AGRITEQ 2023, de la Doha

Romania participa cu sapte operatori economici la cea de-a 10-a editie a expozitiei AGRITEQ 2023, care are loc in perioada 15 – 19 martie, la Doha, statul Qatar, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) intr-o postare pe Facebook.

‘Participarea la acest eveniment reprezinta o oportunitate pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de a promova politicile si strategiile proprii domeniului de activitate, precum si un beneficiu pentru operatorii economici din sectorul agroalimentar romanesc de a face cunoscuta si vizibila oferta de produse, de a explora si exploata piata din Statul Qatar, precum si de a crea conexiuni cu mediul de afaceri din acest stat’, subliniaza MADR.

La acest eveniment organizat de catre Ministerul Municipalitatii si Mediului din Statul Qatar, Romania participa in format de ‘pavilion national’, cu un numar de 7 operatori economici.

Operatorii economici care figureaza in catalogul expozitiei sunt Antemie SRL, Cooperativa Agricola Tara Mea, Fuente de la Salud Vasmar SRL, Hermes Natural Products SRL, Phoenixy, Piccolo Angelo, SC Iuriaghi SRL.

La targul de la Doha participa si singurul brand romanesc producator de apa, Apa Aur’a, Furnizor al Casei Regale a Romaniei.

‘Participarea Apei Aur’a la grandioasa expozitie din Doha reprezinta un nou succes international pentru brandul care face istorie pe piata apelor naturale premium, avand deja un palmares al distinctiilor neegalat pana in prezent. Apa Naturala Aur’a, captata din Muntii Banatului, este singura apa premiata de sapte ori Institutul International al Gustului din Bruxelles, dar si singura care a primit distinctia Crystal Taste Award, in 2018’, se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, sectorul agroalimentar al evenimentului este dedicat doar produselor naturale si autohtone care sunt obtinute prin procese tehnologice care le pun in valoare compozitia primara. Aproximativ 16.000 de vizitatori, peste 650 de expozanti, 52 de tari, institutii publice, organizatii guvernamentale, reprezentanti HoReCa, profesionisti si sponsori cu renume mondial s-au reunit pentru a oferi lumii intregi cel mai important eveniment care aduce oportunitatea ideala pentru specialistii din industrie de a explora o gama larga de produse alimentare de origine naturala, tehnologii agricole, echipamente si produse conexe, sa cunoasca factori de decizie cheie, sa cunoasca informatii valoroase si sa descopere cele mai bune practici in domeniu.