Parteneriate

Discutii la Guvern despre dezvoltarea exportului de cereale si animale catre Iordania

Prim-ministrul Nicolae Ciuca s-a intalnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khalid Al-Hanifat, discutiile fiind axate pe dezvoltarea relatiilor comerciale in domeniu, cu accent pe capacitate de export de cereale si animale a Romaniei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a expus capacitatea tarii noastre de a produce atat cereale, cat si animale pentru exportul in Iordania, contribuind, astfel, la consolidarea securitatii alimentare a regiunii Orientului Mijlociu.

Cu aceasta ocazie, a fost evidentiat rolul activ jucat de Romania in contextul efectelor generate de agresiunea militara rusa din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale in statele care depind de productia ucraineana.

Totodata, ministrul iordanian al Agriculturii a multumit pentru sprijinul acordat de Romania si a dat asigurari privind livrarea de ingrasaminte catre tara noastra.

‘Ambele parti au subliniat importanta initiativei Romaniei de a infiinta un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele romanesti in portul Aqaba’, se arata in comunicat.

Au fost analizate consecintele razboiului de agresiune al Rusiei in Ucraina si situatia procesului de pace in Orientul Mijlociu.

La discutii au mai participat ministrul Agriculturii, Petre Daea, alaturi de ambasadorul Regatului Hashemit al Iordaniei la Bucuresti, Sufyan Al-Huneafat.