Eveniment

Femeile fermier se pot alatura programului de pregatire profesionala TalentA-2023 organizat de Corteva

In data de 10 martie 2023, pentru a celebra Luna Istoriei Femeilor, Corteva Agriscience a anuntat lansarea oficiala a programului TalentA 2023. Aflat la a patra editie in Romania, TalentA este un program educational gratuit pentru dezvoltarea competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural.

Astfel, odata cu inceperea oficiala a inscrierilor, se pot alatura programului doamnele si domnisarele ce activeaza in agricultura pentru a putea participa gratuit la cursuri pe domeniul agribusiness si vor concura la final pentru fonduri cu o valoare totala de 15.000$ oferite de Corteva Agriscience Romania. La finalul programului, compania va alege cele mai inovatoare trei proiecte ale femeilor care activeaza in agricultura.

Fondat si sponsorizat de catre Corteva Agriscience pentru al patrulea an consecutiv, programul educational se va desfasura pe o perioada de cinci luni, incepand cu data 21 mai si va include doua module online de studiu: modulul de business ce va cuprinde 10 cursuri si modulul de agribusiness ce va cuprinde 4 cursuri. Cursurile vor fi sustinute si facilitate de specialistii Corteva si membrii echipei Starperfomining – companie de consultanta in afaceri, partener oficial al programului pentru al patrulea an consecutiv.
Anul acesta, in program se pot inscrie femeile cu varsta de peste 18 ani atat de pe teritoriul Romaniei, dar si al Republicii Moldova.

Pentru a se putea inscrie in program, concurentele trebuie sa fie implicate in activitati agricole sau sa fie studente ale universitatilor agricole. De asemenea, acestea doresc sa dezvolte proiecte noi si sunt hotarate sa faca din afacerea lor o intreprindere sustenabila, dinamica si competitiva, dar si sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor in care traiesc si muncesc. Toate participantele se vor inscrie in programul TalentA pe website-ul companiei Corteva pana la data de 10 mai 2023.

Pe parcursul lunilor dedicate programului, participantele TalentA vor avea ocazia unica de a construi proiecte inovatoare si de a concura pentru a obtine fonduri din partea Corteva Agriscience Romania. Proiectele trebuie sa se raporteze la beneficiul intregii comunitati si sa se axeze pe imbunatatirea securitatii alimententare, asigurarea accesului la apa potabila in comunitati, sustinerea consumului responsabil, combaterea schimbarilor climatice si conservarea ecosistemelor, conform obiectivelor de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.

Corteva Agriscience mentine valoarea premiilor acordate la finalul instruirii in anul 2023, pentru a putea asigura facilitarea implementarii celor mai bune planuri de afaceri. Aceasta suma se ridica la 15 000 $* si va distribuita astfel:
1. locul I – 6.000 $,
2. locul II – 5.000 $,
3. locul III – 4.000 $.

* calcul in moneda nationala la cursul de schimb al BNR, valabil in ziua transferului de fonduri.
Ceremonia de Premiere va avea loc in data de 13 octombrie 2023.

“Unul dintre obiectivele principale de sustenabilitate ale companiei promite sa implice si sa dea o voce femeilor care activeaza in agricultura, iar din acest motiv, s-a lansat programul TalentA. Acesta ofera, an de an, oportunitati educationale si financiare femeilor talentate din Europa. In Romania, cele trei editii de pana acum s-au dovedit un real succes, atat pentru Corteva, cat si pentru antreprenoriatul agricol din tara. Femeile antreprenor din agricultura au nevoie de vizibilitate, recunoastere si sprijin pentru a-si dezvolta proiectele, de aceea, in acest an vom invita sa se inscrie si femeile din Romania, dar si din Republica Moldova. Ne adresam in continuare doamnelor intreprinzatoare din mediul rural pentru ca ne dorim sa sprijinim imbunatatirea calitatii vietii in aceste zone, dar si studentelor de la universitatile cu profil agricol care doresc sa-si dedice cariera acestei industrii si sa asigure progresul generatiilor viitoare.” a declarat Maria Cirja, Marketing Manager Corteva Agriscience Romania & Moldova.

Pentru informatii suplimentare, reguli oficiale si inregistrare in program, vizitati site-ul Corteva si urmariti detalii despre Programul TalentA pe Facebook Corteva Romania.

Despre Corteva Agriscience
Corteva Agricience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata la bursa, ce combina inovatia de varf din industrie, implicarea clientilor si executia operationala pentru a oferi solutii la cele mai mari provocari agricole din lume. Corteva genereaza optiuni avantajoase pe piata prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul sau echilibrat si divers de seminte, produse de protectia a plantelor si servicii digitale la nivel mondial. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, ce pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare.