Investitii

JD Agro Cocora extinde ferma din Constanta printr-o investitie de 10 milioane de euro

Grupul JD Agro Cocora a achizitionat o ferma agricole cu o suprafata de aproximativ 1.370 de hectare in judetul Constanta.

Conform unui comunicat, noua proprietate va fi integrata in cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflata in comuna Amzacea, Constanta.

‘Investitia realizata pentru aceasta noua achizitie a fost in valoare de 10 milioane de euro. Aceasta decizie a venit ca un pas firesc in dezvoltarea companiei pe plan local, fiind in linie cu planurile Grupului de a se consolida atat prin achizitii, cat si prin arendarea de terenuri agricole. De altfel, pana in 2025, vizam administrarea unei suprafete totale de peste 20.000 de hectare la nivel local’, a declarat Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora.

Potrivit afirmatiei sale, ferma achizitionata a apartinut unui fermier francez care a pornit afacerea in 1998. Aceasta nu necesita investitii suplimentare si poate fi deja integrata in circuitul agricol al JD Agro Amzacea. De altfel, unul dintre motivele pentru care JD Agro Cocora a optat pentru aceasta achizitie este faptul ca terenul are o calitate foarte buna si este amplasat in vecinatatea propriei ferme.

Ferma cumparata are o suprafata totala de aproximativ 1.370 de hectare, din care 760 de hectare se afla in proprietate, iar 610 de hectare in arenda. Odata cu noua investitie, ferma JD Agro Amzacea se va extinde cu 35% din punct de vedere al suprafetei si va ajunge la un total de 5.400 de hectare, distribuite in localitatile Amzacea, Chirnogeni si Topraisar.

‘Investitia realizata in ferma din zona Constanta ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivele setate de consolidare a prezentei pe plan local. Astfel, prin acest demers, grupul JD Agro Cocora va exploata in total 17.000 de hectare, din care 42% se afla in proprietate, respectiv 7.200 de hectare’, a mai spus Hans Poulsen.

In afara de ferma din judetul Constanta, JD Agro Cocora detine o alta in judetul Ialomita. Aceasta administreaza o suprafata de 11.600 de hectare.

Suprafetele detinute sau arendate de JD Agro Cocora sunt cultivate preponderent cu cereale, anul trecut fiind atinsa o productie de 62.500 tone, in ciuda faptului ca 2022 a fost un an marcat de seceta. Astfel, anul trecut, JD Agro Cocora a realizat o cifra de afaceri de 26,4 milioane de euro.

JD Agro Cocora, ce apartine grupului Romania Farm Invest A/S si este detinut de investitori danezi, este una dintre companiile agricole de top din Romania si are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor.