Fuziuni/Achiziții

Dr. Oetker preia Imperial, producator belgian de mixuri pentru prajituri

Producatorul german de produse si aditivi alimentari Dr. Oetker anunta achizitia companiei belgiene Imperial, specializata in productia de mixuri pentru deserturi.

Valoarea tranzactiei nu a fost inca dezvaluita, noteaza publicatia retaildetail.eu.

La patru ani de la achiziționarea proprietarului Imperial, Continental Foods, grupul spaniol a decis acum să vândă Imperial si a anuntat ca va dezvolta doar mărcile Continental (cum ar fi Devos Lemmens (sosuri), Royco (supe instant), Aïki (fidea) și Liebig.

Achiziția Imperial este în conformitate cu strategia de creștere a Dr. Oetker, deoarece compania este activa de mult timp în aceeași categorie.

„Imperial se încadrează perfect în strategia de creștere a grupului nostru și este o completare logică a portofoliului nostru. Prin aceasta achiziție, ne vom consolida semnificativ poziția pe piața produselor de panificație și a preparatelor din categoria desert”, au transmis reprezentantii Dr. Oetker.

Dr. Oetker și GB Foods au purtat discuții în trecut despre o posibilă achiziție a Imperial, dar nu au reușit să ajungă la o înțelegere mai devreme.