Agricultura

Corteva lanseaza Kinsidro Nutri – un fertilizant foliar unic

Anul acesta Corteva Romania a lansat produsul din categoria EC fertilizer – KINSIDRO™ NUTRI. Pe o piata in continua dezvoltare, compania abordeaza aceasta problema intr-un mod diferit.

Ce este Kinsidro™ Nutri

Kinsidro™ Nutri beneficiaza de o compozitie brevetata, unica, formata din macro si micro-elemente, chelatate EDTA si legate de lignosulfonati impreuna cu acizi humici si fulvici. Asadar, acest produs este unic pe piata la ora actuala, avand cel mai ridicat continut de acizi fulvici, cu rol deosebit de important in acelerarea proceselor metabolice din  planta de cultura.

Datorita continutului de acizi fulvici ridicat, Kinsidro™ Nutri poate fi utilizat in doze mult mai mici (0.15 kg/ha) decat competitorii din segment, fara ca doza mica sa afecteze rezultatul final al aplicarii produsului.

Acest amestec complex de acizi fulvici si humici, cu elemente nutritive, nu doar ca stimuleaza cresterea si diviziunea celulara, dar favorizeaza si dezvoltarea radacinilor si amplificarea fotosintezei.

In urmarirea rezultatelor s-au folosit imagini zilnice din satelitii aplicatiei Granular Link* si filtre MCARI pentru a evidentia efectul de inverzire si amplificare a fotosintezei (pana la +44%). S-au observat astfel rezultate uluitoare la 1-2 saptamani de la aplicare, planta de cultura fiind mult mai bine dezvoltata, iar efectul de inverzire fiind evident (pana la +23%) versus netrat sau alti competitori.

In determinarile facute fizic in camp s-au constatat cresteri ale masei vegetative cu pana la 9,1% si ale radacinilor cu pana la 21,6%, rezultatul final demonstrand un spor de productie mediu pentru toate culturile testate, de 7,75%.

Toate aceste rezultate au aratat ca prin aplicarea lui Kinsidro™ Nutri, plantele folosesc nutrientii mai eficient, fac fata mult mai usor in momente de stres abiotic si ca rezultat, cantitatea si calitatea culturilor este mult imbunatatita.

Cand poate fi aplicat si ce beneficii aduce culturii?

Kinsidro™ Nutri poate fi aplicat la cultura de porumb si floarea soarelui incepand cu fenofaza de 2 frunze si pana la 6 frunze complet formate.

La cerealele de toamna, Kinsidro™ Nutri poate fi aplicat toamna, in faza de 2-3 frunze ale culturii, aplicarea fiind benefica mai ales atunci cand nu s-a utilizat fertilizantul tratatament samanta Ympact, iar graul a fost semanant foarte tarziu, pentru a impiedica afectarea culturii de afide, Zabrus sau musca cerealelor. In primavara, Kinsidro™ Nutri poate fi aplicat pentru cerealele de primavara si sfecla de zahar, odata cu erbicidarea, pentru dezvoltarea optima a plantelor.

Pentru rapita, aplicarea lui Kinsidro™ Nutri in toamna, in faza de 2-4 frunze, aduce aceleasi beneficii ca la cerealele de toamna, favorizand dezvoltarea plantelor, precum si fortifierea lor la intrarea in iarna, minimizand considerabil riscul de a fi distruse de conditiile climatice dure.

Fertilizantul Kinsidro™ Nutri este diferit de restul fertilizantilor de pe piata deoarece, pe langa continutul de elemente nutritive, absolut necesare plantelor de cultura, acesta vine si cu un efect biostimulant, potentiator al cresterii si al accelerarii metabolismului plantei.

Pentru culturi bine dezvoltate si un spor de productie atat cantitativ, cat si calitativ, utilizati Kinsidro™ Nutri conform instructiunilor din eticheta.

*Aplicatia Granular Link este o aplicatie marca Corteva disponibila fermierilor din 2022.

Articol realizat de Adrian Ionescu Category Marketing Manager Fungicide, Insecticide & biologicals Romania & Moldova.

Video aplicare Kinsidro Nutri in culturile de grau, rapita si porumb:

https://www.youtube.com/watch?v=AMhuC8hTqeY&list=PLJH446RiTipbWoiPZE35ppQeR4TJIluMo&index=60