Fuziuni/Achiziții

Corteva Agriscience finalizeaza achizitiile Symborg si Stoller

Corteva isi consolideaza pozitia de lider global pe piata de produse biologice aflata in expansiune rapida, si anunta ca a incheiat achizitiile Symborg, expert in tehnologii microbiologice cu sediul in Murcia, Spania; si Stoller, una dintre cele mai mari companii independente din industria produselor biologice, cu sediul in Houston, Texas, S.U.A.

„Aceste achizitii ilustreaza angajamentul Corteva de a oferi fermierilor solutii durabile care aduc valoare si productivitate fermei”, a declarat Chuck Magro, Chief Executive Officer Corteva Agriscience. „Suntem incantati sa ii primim oficial in echipa Corteva pe angajatii Symborg si Stoller. Credem ca expertiza si cunostintele lor, combinate cu capacitatile de inovare ale Corteva, vor reusi sa dezvolte un lider in Afacerea de Produse Biologice, gata sa accelereze si sa creasca odata cu expansiunea rapida a pietei de produse biologice.”

Corteva a colaborat mai intai cu Symborg pentru a extinde si pentru a aduce fermierilor optimizatorii de eficienta a nutrientilor Utrisha™ N si BlueN™, in cadrul unui acord de distributie intre cele doua companii. Symborg detine un portofoliu diversificat, o linie de produse biologice in curs de dezvoltare si angajati calificati, ce detin cunostinte tehnice solide si expertiza in generarea cererii. Cu filiale in Brazilia, Chile, China, Franta, Mexic, Peru, Spania, Turcia si Statele Unite, Symbog ajunge in peste 50 de tari cu solutiile sale biologice inovatoare. Stoller are un istoric de succes cu peste 50 de ani de experienta in peste 60 de tari. Expertiza tehnica puternica a companiei si modelul comercial exceptional i-au castigat o reputatie de incredere in intreaga industrie a produselor biologice.

Este de asteptat ca piata produselor biologice sa fie segmentul de protectie a culturilor cu cea mai rapida crestere din industrie, reprezentand 25% din piata totala pana in 2035.

Achizitiile Symborg si Stoller au fost anuntate in a doua jumatate a anului 2022. Achizitiile, care vor majora indicele EBITDA in 2023, consolideaza angajamentul Corteva de a oferi fermierilor instrumente prietenoase cu mediul si durabile, care completeaza practicile agricole in evolutie cu eficacitate dovedita.