MADR

Targ de primavara in curtea Ministerului Agriculturii, in perioada 8-12 martie

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) gazduieste, in curtea institutiei, Targul de Primavara, incepand de miercuri, 8 martie pana duminica, 12 martie 2023, cu acces liber pentru toti cei interesati.

Targul de Primavara este organizat de Asociatia „Produs de Cluj” cu sprijinul MADR si este parte a campaniei de promovare a produselor agroalimentare romanesti si de crestere a accesului romanilor la alimente de calitate obtinute pe plan local, sub denumirea „Produs romanesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

La acest eveniment participa peste 30 de producatori si artizani locali, din regiunea de Nord Vest si Centru a Romaniei. Asociatia Produs de Cluj promoveaza, prin intermediul targurilor nationale si internationale, de peste 10 ani, preparate alimentare realizate de mici intreprinzatori locali, obtinute din materie prima provenita din microfermele proprii si de la fermieri din zona, punand in valoare brandurile regionale si nu numai.

In cadrul acestui targ sunt expuse produse atestate traditional din categoria panificatie si patiserie (paine de casa cu cartofi, chec de casa, colac cu nuca), dar si produse care au dobandit mentiunea „produs montan” din categoria lactate, fructe si legume procesate si multe altele.

Vizitatorii se bucura de o oferta variata, avand posibilitatea de a degusta si achizitiona preparate din carne, lapte, fructe si legume, dulceturi, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiserie, produse apicole, tuica si vin, obtinute de producatorii romani prin valorificarea materiei prime locale.

Specificul zonei Ardealului este reprezentat de mesterii artizani care vor expune costume populare, sculpturi in lemn, pielarie sau sticla, precum si renumitele papusi artizanale, imbracate in port traditional romanesc.

De-a lungul celor cinci zile de targ, intre orele 9.00-19.00, vizitatorii pot lua parte la spectacole si la recitalurile ansamblurilor folclorice, sustinute de interpreti renumiti.

„Targul de primavara” le va da ocazia tuturor celor care ne vor vizita sa cumpere pentru cei dragi flori specifice acestui anotimp de la florarii romani care se vor afla in curtea ministerului.