Agricultura

Corteva raporteaza o crestere puternica a afacerilor in Romania in anul 2022

Corteva Agriscience a raportat o crestere substantiala de 13% a afacerilor sale in Romania si Republica Moldova in 2022, comparativ cu anul precedent.

Potrivit unui comunicat al companiei, cresterea continua se datoreaza angajamentului Corteva de a ajuta fermierii sa-si mareasca productivitatea si calitatea culturilor printr-un portofoliu extins de produse si servicii care combina genetica, solutiile de protectie a plantelor si agricultura de precizie.

In anul 2022, afacerea cu seminte din Romania a demonstrat o crestere sustinuta cu 7% fata de anul anterior. Astfel, o crestere semnificativa a fost realizata in cultura de rapita, iar hibrizii Pioneer au ajuns, si de aceasta data, cea mai importanta alegere a fermierilor. Cu ajutorul noilor lansari, PT303 Sclerotinia Protector si PT298 Agile, Corteva Agrisicence Romania a devenit si pentru cultura de rapita compania lider, atat in Romania cat si in Republica Moldova.

Portofoliul de seminte de porumb, floarea-soarelui, rapita si soia marca Pioneer al Corteva Agriscience Romania cuprinde produse cu genetica de cea mai inalta performanta, preferate de fermierii din toata tara, deoarece ii ajuta pe acestia sa-si maximizeze valoarea investitiilor, prin solutii eficiente, bazate pe stiinta, care sa contribuie la optimizarea productiei si calitatii culturilor.

O valoare semnificativa in performanta Corteva Agriscience Romania este marcata de produsele de protectie a plantelor. Pe tot parcursul anului 2022, compania a raportat o crestere de 15% in tara pe segmentul de produse de protectie a plantelor, fata de anul precedent. Principalii factori pentru aceasta crestere semnificativa ii reprezinta lansarea cu succes a unor produse inovatoare in anul 2022 precum Bizon’ un erbicid cu efect de lunga durata, cu aplicare toamna in postmergenta, impotriva buruienilor problema din culturile de cereale paioase.

De asemenea, un alt produs de succes in portofoliul companiei, in anul 2022 a fost marcat de lansarea KorvettoTM. Acesta este un erbicid destinat utilizarii primavara in cultura de rapita de toamna pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate.

O alta componenta importanta in cresterea puternica a afacerilor din Romania pentru Corteva Agriscience a fost introducerea pe piata a aplicatiei GranularLink. Aceasta inovatie tehnologica reuseste prin harti cu rata variabila de semanat, imagini satelitare zilnice de inalta rezolutie, aplicatii de fertilizare si aplicare a fungicidelor si estimarea datei de recoltare a porumbului de siloz sa demonstreze angajamentul Corteva fata de transformarea digitala si sa ofere fermierilor posibilitatea sa ia deciziile cele mai bune pentru a deveni mai profitabili si sustenabili, spune compania.

“Datorita eforturilor constante ale companiei si a profesionalismului echipelor tehnice si comerciale, ce ofera intotdeauna expertiza agronomica la cel mai inalt nivel, dar si prin implicarea partenerilor nostri, Corteva Agriscience Romania ramane, an de an, o companie de top. Raspunsul nostru la provocarile unei piete din ce in ce mai competitive este inovatia. Astfel, reusim sa oferim solutii integrate pentru a raspunde nevoilor fermierilor de astazi si pentru a anticipa provocarile de maine. Vom lua in considerare intotdeauna nevoile c lientilor nostri, carora le suntem recunoscatori ca aleg produsele Corteva Agriscience”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Romania si Moldova Corteva Agriscience.

Corteva Agricience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata la bursa, ce combina inovatia de varf din industrie, implicarea clientilor si executia operationala pentru a oferi solutii la cele mai mari provocari agricole din lume.

Corteva genereaza optiuni avantajoase pe piata prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul sau echilibrat si divers de seminte, produse de protectie a plantelor si servicii digitale la nivel mondial. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, ce pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare.