Eveniment

Wines of Romania lanseaza concursul „Cel mai bun viticultor din Romania”

Platforma Wines of Romania organizeaza prima editie a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania – 2023”, cu scopul de a onora munca viticultorului, atat de importanta pentru rodul viei.

Sambata, 11 martie 2023, de la ora 10:00, profesionistii si amatorii care iubesc via si vinul se vor intrece in prima editie a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania – 2023”, gazduit de podgoria Statiunii Didactice de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa – Istrita, jud. Buzau, locul in care se formeaza viitorii profesionisti in horticultura, absolventi ai Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti.

Juriul concursului este format din experti recunoscuti la nivelul comunitatii vitivinicole internationale: Marian ION, Romania, directorul general al ICDVV Valea Calugareasca; Fabio SORGIACOMO, Italia, manager agronom in cadrul GIOTTO CONSULTING; Vicenç CANALS, Spania, conduce Academia de Poda (Academia de taiere a vitei-de-vie) din Spania. Membrii juriului vor evalua performantele celor 40 de viticultori provenind din cadrul unor crame cunoscute sau viticultori independenti.

„Vinul bun incepe in vie”

Primul concurs de taiat vita-de-vie in uscat este o initiativa care s-a nascut din dorinta de a aduce in prim plan o categorie de specialisti aflati rareori in lumina reflectoarelor, dar a caror munca in vie este extrem de importanta pentru tot ceea ce inseamna obtinerea vinului.

“Impreuna cu proprietarii cramelor reprezentate in concurs, vom degusta vinurile de la Pietroasa si ne vom bucura de bunatati locale, vom descoperi si redescoperi vinul si povestile acestuia, vom vizita crama impreuna cu gazdele evenimentului si vom invata impreuna despre adevarata munca din spatele vinului”, Marinela Ardelean, fondatorul platformei Wines of Romania, expert in vinuri si spirtoase, co-organizator al festivalului RO-Wine.  

Regulamentul competitiei poate fi consultat aici.

Wines of Romania este o platforma dedicata dezvoltarii sustenabile a vinului romanesc, national si international.