Nestlé: Segmentul de batoane de ciocolata a crescut cu 8% anul trecut

Romanii si-au reluat treptat, in 2022, obiceiurile perturbate de pandemia din 2020-21, la toate nivelurile, inclusiv cel alimentar, unul dintre indicatori fiind consumul de ”gustari” rapide. Practic, marea revenire la birouri de la munca de acasa (work-from-home) a fost marcata, printre altele, de cresterea in volum a vanzarilor de batoane de ciocolata.
Segmentul de batoane de ciocolata din Romania, care reprezinta 20% din piata de dulciuri, a inregistrat in 2022 o crestere de 8% in volum, revenind la nivelul de dinainte de pandemia din 2020, fiind influentat de revenirea la birouri a consumatorilor, ceea ce a marcat revirimentul vanzarilor de gustari dulci.
Este bine-cunoscut faptul ca restrictiile de circulatie impuse in 2020 mai ales, dar si in 2021, au influentat obiceiurile de consum in absolut toate domeniile si categoriile de produse si consumatori. Dulciurile nu au facut exceptie.
”Faptul ca romanii au fost obligati sa stea in locuinte a condus aproape imediat la scaderea vanzarilor de batoane de ciocolata, dar au crescut instant, in compensatie, vanzarile de tablete si ciocolata de gatit, precum Nestlé Dessert, pe fondul consumului casnic. Pana la finalul anului 2022, situatia s-a re-echilibrat, am inregistrat o crestere puternica mai ales pe brandul KitKat, dar si pe Lion. Iar 2023 poate fi considerat un an normal, dupa fluctuatiile din ultimii trei ani. Pe acest fond de optimism in ceea ce priveste consumul, reiteram indemnul de a consuma cu moderatie cate putin din toate si mai ales, de a avea o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos”, spune Alina Barbu, Senior Brand Manager Nestlé Confectionery.
Despre Nestlé
Grupul Nestlé este prezent in Romania din 1995, printre brandurile din portofoliul sau numarandu-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. In Romania, Nestlé s-a implicat si in initiative ecologice si de responsabilitate sociala. In ultimii 3 ani companii a plantat 75.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon pana in 2050.