Fuziuni/Achiziții

ZAREA cumpara 70% din actiunile grupului Domeniile Dealu Mare Urlati

ZAREA S.A., lider in categoria vinurilor spumante, achizitioneaza 70% din pachetul de actiuni al grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare Urlati), fondat de familia Radulescu. Prin investitia din Dealu Mare, ZAREA intentioneaza sa capitalizeze sinergiile celor doua afaceri si sa devina un jucator important in piata vinurilor de calitate.

Firma ZAREA S.A. a achizitionat pachetul de 70% din partile sociale ale grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare Urlati). Restul pachetului de 30% din partile sociale va ramane in proprietatea familiei Radulescu, dl. Gabriel Radulescu ramanand in continuare Director General al grupului DDMU, avand in grija podgoriile din Dealu Mare si crama de la Urlati, urmand ca activitatile de marketing, vanzari si management financiar sa fie operate de echipa ZAREA.

„Achizitia din Dealu Mare este pentru noi o noua provocare. Ne face placere sa transmitem pe aceasta cale bucuria noastra de a face parte din marea familie Dealu Mare, alaturi de alte firme prietene si colaboratori cu care am mai lucrat in trecut” spune dl. Emil Popescu, Presedintele Consiliului Director al ZAREA.

„Tranzactia reprezinta dorinta mea si a fratelui meu Stefan de a duce afacerea construita alaturi de tatal nostru catre un alt nivel, prin integrarea afacerii in potentialul de dezvoltare generat de asocierea cu firma Zarea S.A.. Am alaturat 100 ha de vie celor 100 de ani de istorie ai companiei Zarea, pentru a capitaliza sinergiile celor doua afaceri.”, a declarat Gabriel Radulescu, unul dintre fondatorii DDMU si administratorul acesteia.

Finalizarea tranzactiei este supusa analizei si autorizarii de catre Consiliul Concurentei.

Despre Zarea

Cu o traditie care incepe inca din 1912, ZAREA este lider de piata in categoria vinurilor spumante (brandul Zarea si Dorato), in categoria cocktailurilor pe baza de vin (Zarea Cocktail To Go), in categoria vinului rosu dulce (Sange de Taur), precum si in categoriile lichioruri (Florentino) si bitter (Carpaten). La 31 decembrie, ZAREA a incheiat anul calendaristic 2022 cu o cifra de afaceri bruta de 283.3 milioane de lei, cu 13.4% mai mare fata de anul precedent si si-a propus ca in anul financiar in curs, 2022-2023, sa ajunga la cifra de afaceri de 300 mil. lei.

Despre Domeniile Dealu Mare Urlati

Grupul DDMU a fost fondat de Adrian Radulescu, in anul 2007 si dezvoltat alaturi de cei doi fii ai sai, Gabriel si Stefan.

Grupul DDMU opereaza in prezent aproximativ 100 de hectare de plantatii de vita de vie in Dealu Mare (marea parte in proprietate) si o crama. Managementul grupului a reusit sa realizeze o activitate integrata in domeniul viticol, care include: realizarea de plantatii viticole noi, exploatarea de plantatii mature, procesarea strugurilor (atat din productie proprie cat si din achizitii de la terti), promovarea si vanzarea de vinuri. Portofoliul grupului se evidentiaza prin Pelin de Urlati si ZZPelin, unde este lider de piata al segmentului, si prin vinuri apreciate de consumatori si rasplatite prin medalii la diverse concursuri nationale si internationale: gamele Domeniile Urlati, Saac si Incantation.