Video

Corteva prezinta Viile Budureasca, in episodul al doilea din seria video “Crame Romanesti”

Compania internationala de cercetare si dezvoltare agricola, Corteva Agriscience continua proiectul „Crame Romanesti” prin lansarea celui de-al doilea episod al seriei. Prin acest proiect compania incearca sa promoveze cramele de pe teritoriul Romaniei pe parcursul anului 2023. Al doilea episod poate fi urmarit pe pagina de Youtube a companiei si, de aceasta data, incearca sa faca cunoscuta calitatea vinurilor Cramei Viilor Budureasca.

Prezenta in inima podgoriei Dealului Mare, un loc stravechi, cu radacini adanci in istoria si cultura vinului, Crama Viile Budureasca, inaugurata in primavara anului 2013, se intinde pe o suprafata de 2500 mp, fiind una dintre cele mai noi si mai mari crame din regiune. Produsele Corteva aplicate culturii de vita-de-vie, precum Talendo® Extra – un fungicid folosit in combaterea fainarii la vita-de-vie si Karathane™ Gold 350 EC – un fungicid de contact, reusesc an de an sa ofere un plus in procesul de vinificare si sa ajute fermierii sa prezinte publicului vinuri romanesti de cea mai buna calitate. Prezenta la Cramele Viile Budureasca a produselor mentionate si indrumarile specilistilor au contribuit la obtinerea recoltelor sanatoase si, implicit, a unor vinuri sigure, apreciate de juriile concursurilor internationale de profil.

“In cadrul programului integrat tinem cont de istoricul plantatiilor pe care le are crama, de distributia agentilor patogeni si de distributie a daunatorilor pe parcursul intregului sezon de vegetatie si de fiecare substanta activa pe care o folosim. In acest fel, putem sa scoatem maximul de pe fiecare produs de protectie a plantelor si sa influentam cat mai putin ecosistemul din vie. Ne-am orientat catre fainare in prima parte a vegetatiei, astfel ca in definitiv sa putem avea un produs extraordinar de curat, un produs fara reziduuri, ceea ce permite partenerilor nostri sa ofere in final cele mai bune produse pe masa clientilor lor”, a declarant Alexandru Staicu, Key Account Manager Specialty Crops Farms Romania Sud – Corteva Agriscience.

Corteva Agriscience Romania este lider in solutii inovatoare si durabile pentru partenerii lor din intreaga tara. De-a lungul anilor, angajamentul colectiv de a crea un sistem alimentar mai puternic si mai productiv a ajutat compania sa livreze fermierilor tehnologii de top si produse de protectie a plantelor, care sa contribuie la o rezilienta si un sistem alimentar global durabil.

„De-a lungul timpului compania noastra a incercat o trecere catre produsele ecologice, mai putin daunatoare ecosistemului. Toate lucrurile acestea ne-au dat posibilitatea ca in acest an sa contracaram atacurile de boli, de daunatori si sa afectam cat mai putin ecosistemul, in final. Incercam sa devenim mai sustenabili, si din acest punct de vedere am incercat sa reducem consumul de erbicide si sa mecanizam mai mult lucrarile pentru a nu afecta calitatea solului. Toate lucrurile acestea imbinate cu ceea ce stiu colegii mei tehnicienii, cu ceea ce stiu partenerii nostri de la Corteva, parteneri ce au venit sa ne ajute cu toate cunostiintele specifice, ne-a dat posibilitatea sa folosim produsele cele mai bune si sa avem rezultatele cele mai bune”, a spus Dumitru Varga, Administrator Viile Budureasca.