MADR

Daea: Preturile alimentelor se vor stabiliza, iar la unele produse chiar vor scadea

Preturile de consum se vor linisti, iar la unele produse chiar vor scadea, mai ales la cele care apar in aceasta perioada, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.

‘Va veni timpul cand preturile se vor linisti, piata s-a linistit si vom vedea in continuare o stabilitate a preturilor, la unele produse chiar o scadere a preturilor de consum, in mod deosebit la cele care apar acum. O sa vedeti si in piata o oferta, zic eu, generoasa. Ati vazut ceapa verde, ati salata, vazut ridichiile, varza timpurie. Va uitati si la ulei, la paine si celelalte preturi n-au crescut, sunt stabile si le vedem in continuare ca o tendinta de scadere a lor, pentru ca si importurile au inceput sa scada. Tot timpul sunt cu ochii pe rafturi, dar cu siguranta preturile vor scadea. Eu cumpar de la oamenii din piata. Ultima data am dat 1.000 de lei pe toate produsele pe care le-am luat de acolo: miere, branza, carnati. Produse romanesti exceptionale si va indemn sa va duceti sa cumparati de acolo’, a afirmat Daea.

Intrebat cum functioneaza Legea laptelui, ministrul Agriculturii a punctat faptul ca ‘merge bine’.

‘(…) am vazut asta in piata. Chiar astazi, pentru ca eu in fiecare dimineata la orele 7:30 intru in videoconferinta cu judetele si in comunicarea pe care o am dimineata ii intreb sa vada despre ce este vorba, sa se duca in magazine sa vada. Este un instrument de sprijin care a inceput sa-si faca efectul. Pretul la lapte s-a pastrat’, a spus oficialul.

Ministrul Agriculturii a participat, saptamana trecuta, la prima editie a Romanian Agri Trade Summit, eveniment organizat la Bucuresti, la au fost prezenti peste 400 de specialisti din 13 tari.