Zootehnie

DN AGRAR achizitioneaza 800 de vaci Holstein pentru cresterea fermei Apold

DN AGRAR Group, cea mai mare ferma zootehnica integrata din Romania, lider in productia de lapte de vaca, continua investitiile in ferma Apold, prin achizitia a 800 de vaci, rasa Holstein. Mare parte dintre acestea sunt deja gestante, procesul de fatare realizandu-se treptat, astfel ca, in fiecare luna o parte din ele devin lactante, urmand ca pana la sfarsitul lunii iulie sa fie productive in totalitate.

Scopul este cresterea capacitatii de productie si reinnoirea efectivului de vaci de muls si tineret bovin. Tot pentru ferma Apold, compania a cumparat suplimentar 200 de adaposturi de tip IGLU* pentru tineretul bovin, totalizand in prezent un numar de 600 de unitati, capacitate suficienta sa acopere cresterea efectivelor fermei.

Utilizarea adaposturilor de tip IGLU se intinde pe aproximativ 3 luni, apoi viteii sunt transferati la ferma Prodlact (a carei activitate consta in cresterea bovinelor de lapte), unde raman pentru aproximativ 20 de luni, perioada pe care o petrec atat in interior, cat si pe camp. Sunt cunoscute beneficiile cresterii animalelor in aer liber, intrucat miscarea in aer liber asigura sanatatea vacilor si creste productia de lapte, aspecte importante pe care compania le are in vedere. Dupa aceasta perioada, vacile revin in ferma, fiind integrate direct in ciclul de muls.

„La DN AGRAR continuam investitiile pentru dezvoltarea companiei. Pana in prezent, achizitiile pentru ferma Apold ajung la un efectiv de 1.200 de animale, o parte dintre acestea fiind folosite pentru reinnoirea efectivului de vaci de muls, iar alta parte pentru a intregi noua capacitate de productie a fermei. Investitiile realizate anul trecut, pentru modernizarea si extinderea salilor de muls, ne permit atat cresterea efectivului de bovine, cat si a productiei de lapte, fara a face rabat de la standardele de calitate care definesc compania noastra”, a spus Jan Gijsbertus de Boer, Presedinte al Consiliului de Administratie DN AGRAR Group.

DN AGRAR totalizeaza peste 11.000 de animale, atat vaci de lapte, cat si tineret bovin. Obiectivul companiei este sa ajunga in acest an la un efectiv de aproximativ 12.500 de animale, obiectiv care poate fi realizat atat prin dezvoltarea fermelor proprii, cat si prin achizitia altor ferme cu productie agricola vegetala si/sau zootehnica, in viitorul apropiat.

Grupul DN AGRAR include in portofoliul sau, un numar de 15 societati, dintre care 4 ferme, a caror activitate principala o reprezinta atat cresterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), cat si productia de lapte de vaca (fermele Cut, Lacto Agrar si Apold – ultimele doua achizitionate in ultimele 14 luni).

Grupul ofera servicii de logistica si transport al laptelui de vaca cu autovehicule specializate atat pe teritoriul national, cat si la nivel european.

* Nota: Adaposturile de tip IGLU sunt adaposturi moderne realizate din poliester armat cu fibra de sticla si ofera un grad de protectie sporit animalelor, fiind folosite in special pentru cresterea viteilor.

Despre DN AGRAR Group

DN AGRAR Group este cea mai mare ferma zootehnica integrata din Romania, cu productie de lapte de vaca si productie vegetala. Grupul activeaza in centrul Transilvaniei, in judetele Alba, Sibiu si Hunedoara.

Compania a fost infiintata in 2008 de Jan Gijsbertus de Boer si este listata la Bursa de Valori Bucuresti, in piata AeRO din 2 februarie 2022. Incepand cu data de 19 septembrie 2022, actiunile DN AGRAR sunt incluse in indicele BETAeRO al celor mai tranzactionate companii din Sistemul Multilateral de Tranzactionare SMT.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, productie agricola vegetala, prestari servicii in agricultura, logistica, transport, turism si servicii de consultanta pentru afaceri si management.