Bauturi

Corteva Agriscience lanseaza seria video “Crame Romanesti”

Compania internationala de cercetare si dezvoltare agricola, Corteva Agriscience a anuntat inceperea proiectului „Crame Romanesti”, proiect ce incearca sa promoveze cramele de pe teritoriul Romaniei.

Pe masura ce industria vinului din Romania continua sa creasca, cramele se confrunta cu noi provocari.

Corteva Agriscience a dat startul proiectului „Crame Romanesti”. Aceasta serie, care poate fi urmarita pe pagina de Youtube a companiei, va incerca sa faca cunoscuta calitatea vinurilor din Romania pe tot parcursul anului 2023.

Pentru Corteva Agriscience Romania initiativa a ajuns la inceputul unei noi etape. Anul trecut, compania a prezentat seria cramelor din Republica Moldova, iar pentru 2023 va merge mai departe, de data aceasta prin Romania. Primul episod al proiectului a prezentat crama Cotnari, o afacere romaneasca de familie, cu o istorie de peste 500 de ani, ce a facut intotdeauna imbunatatiri tehnologice in procesul de productie, iar vinificatorii lor cauta in mod constant modalitati de a-si imbunatati produsul, astfel incat numele Cotnari sa continue sa fie sinonim cu excelenta in toata lumea.

“Este un proiect foarte important pentru noi si sunt bucuros ca a ajuns la a doua editie. E un proiect in care investim mult, iar datorita faptului ca lumea devine din ce in ce mai informata, totul trebuie imbunatatit constant pentru a creste calitatea produsului. Nu incape indoiala, consumatorul este din ce in ce mai pretentios si este capabil sa plateasca un pret mai mare pentru o calitate mai buna a produsului. Consider ca noi, la Corteva, avem datoria directa sa reusim sa integram cele mai noi tehnologii si sa ii capacitam pe toti partenerii nostri sa aduca in final cele mai bune produse pe masa clientilor lor”, a spus Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience Romania & Moldova.

Corteva Agriscience Romania sprijina eforturile partenerilor sai prin furnizarea de solutii bazate pe stiinta care le permit sa produca vinuri de cea mai inalta calitate posibila. De-a lungul anilor, produsele de protectie a culturilor Corteva i-au ajutat pe fermieri sa scada presiunea unor boli iminente, crescand in acelasi timp recoltele si imbunatatind sanatatea solului.

“Noi am reusit sa cultivam doar soiuri romanesti in podgorie, un lucru unic printre marii producatori. Incercam sa satisfacem oarecum nevoile clientilor care sunt din ce in ce mai diversificate si vrem sa venim in intampinarea lor cu produse care sa se plieze pe ceea ce le-ar placea lor. Intotdeauna tinem cont de rodul muncii oamenilor, rodul specialistilor care ne ajuta, in acest caz compania Corteva, cu produse pentru a avea o vie calitativa, dar in acelasi timp si norocul climei, care evident isi pune amprenta“, a declarat Remus Deleanu, Presedinte Cotnari SA.