Legume

Producatorul de salate Eisberg raporteaza o crestere cu 24% a cifrei de afaceri, in 2022

Eisberg Romania a incheiat anul 2022 cu rezultate financiare remarcabile, cu o crestere de 24% a cifrei de afaceri si de 13% a volumului, atingand un total de 4.600 de tone.

“Daca in 2021 retailul a fost driverul principal in cresterea vanzarilor realizate de Eisberg, in 2022 segmentul de gastro (HoReCa) a cunoscut un reviriment, odata cu disparitia crizei provocate de pandemia de Covid 19. Putem spune ca cele 13 puncte procentuale ale cresterii de volum, fata de anul anterior, se datoreaza in mod egal ambelor segmente”, explica Nicoleta Scarlat, director de vanzari si marketing al companiei.

“De altfel, majorarea volumului coincide cu cresterea reala a cifrei de afaceri, pentru ca din cele 24 cu care am crescut, doar 8 procente sunt cauzate de impactul majorarii preturilor. Este un rezultat imbucurator, pentru un an cu o inflatie raportata de 16% si se datoreaza in parte deciziei noastre de a investi in panouri fotovoltaice, care ne-au diminuat intr-o oarecare masura consumul de energie. Din acest motiv vom continua sa dezvoltam aceasta investitie in energie verde”, a precizat Nicoleta Scarlat.

Pentru Eisberg, provocarea majora din 2022 a fost, mai mult decat in anii anteriori, gestionarea costurilor cu forta de munca. Odata cu cresterea volumului cererii de pe piata a crescut numarul de angajati, care a ajuns la 124, cu 17 mai mult decat in 2021, subliniaza sursa citata.

“Evident, au crescut si pretentiile salariatilor, dar am reusit sa le oferim conditii comparabile cu cele din vestul Europei, daca tinem cont de costul vietii. Puterea de cumparare a angajatului Eisberg Romania este comparabila cu cea a austriacului, de exemplu, punand in balanta si faptul ca ai un alt confort atunci cand stai cu familia decat atunci cand pleci sa lucrezi in alta tara” a punctat Lucian Trofin, directorul general al Eisberg Romania.

Datele referitoare la retentia personalului confirma afirmatiile de mai sus, intrucat din cei 124 de angajati 60 au o vechime de peste 5 ani si 25 au o vechime de peste 10 ani.

Activitatea Eisberg Romania este centrata pe doua linii mari de desfacere, retail si restaurante de sistem (HoReCa), catre care sunt livrate legume si salate curatate, spalate si gata de preparat.

Compania este auditata periodic pentru siguranta alimentului de catre organisme internationale de profil, acreditate pentru marile lanturi de restaurante si retail. Ca si auditul de mediu, acestea au fost intotdeauna incheiate cu note maxime, se mai mentioneaza in comunicat.