Corteva raporteaza rezultatele anului 2022 si ofera directiile pentru 2023

Corteva a raportat rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru si pentru intregul an incheiat la 31 decembrie 2022.
Reperele anului 2022
- Vanzarile nete pentru intregul an 2022 au crescut cu 11% fata de anul precedent, avand majorari in ambele segmente. Vanzarile organice1 au sporit cu 15% in aceeasi perioada, cu cresteri puternice in toate regiunile.
- Vanzarile nete de seminte au crescut cu 7%, iar vanzarile organice1 au crescut cu 9%, avand sporuri notabile porumbul din America Latina si soia din America de Nord2, partial compensate de reducerea suprafetelor de porumb si rapita in America de Nord2. Pretul s-a marit cu 9% la nivel global, pe fondul executiei continue a strategiei de pret pentru valoare a companiei si recuperarii costurilor mai mari cu inputurile.
- Vanzarile nete de produse de protectie a plantelor au crescut cu 17%, iar vanzarile organice1 s-au majorat cu 20%, cu evolutii asecendente in toate regiunile. Cresterea volumului a fost determinata de lansarea continua a noilor produse, inclusiv EnlistTM si ArylexTM si insecticidului IsoclastTM. Cresterile de pret au reflectat o executie puternica in toate regiunile ca raspuns la cresterea inflatiei.
- Venitul GAAP si castigul pe actiune (EPS) din operatiunile continue au fost de 1,22 miliarde USD si, respectiv, 1,66 USD pe actiune pentru intregul an 2022, cu scaderi fata de anul precedent, determinate de beneficii non-numerare5 mai mici asociate cu planurile de pensionare. EBITDA operational1 si EPS operational1 au fost de 3,22 miliarde USD si 2,67 USD pe actiune, respectiv. Executia preturilor, cresterea volumului in toate regiunile si cresterea productivitatii au fost partial afectate de inflatie si de impactu cursului de schimb valutar nefavorabil.
- Compania a oferit directiile pentru intregul an 20233 si se asteapta la vanzari nete in intervalul 18,1 miliarde USD pana la 18,4 miliarde USD. EBITDA operational1 este de asteptat sa fie in intervalul 3,4 miliarde USD pana la 3,6 miliarde USD. EPS operational1 este de asteptat sa fie in intervalul de 2,70 USD pana la 2,90 USD per actiune.
- Compania se asteapta ca achizitiile anuntate anterior ale companiilor Stoller si Symborg sa se incheie in prima jumatate a anului 2023.
Sumar Trimestrul IV 2022
Pentru al patrulea trimestru incheiat la 31 decembrie 2022, vanzarile nete au crescut cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile organice1 au crescut cu 11%, cu o contributie importanta a Americii Latine si a Americii de Nord.
Pretul s-a majorat cu 12% fata de anul precedent, reflectand executia continua a strategiei specifice a companiei si recuperarea prin pret a costurilor mai mari ale inputurilor. Volumul a scazut cu 1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in mare parte din cauza livrarilor mai reduse de porumb Pioneer in America de Nord, deciziei de a parasi Rusia si razboiului din Ucraina, precum si conditiilor meteorologice precum umiditatea crescuta si prezenta scazuta a daunatorilor in regiunea Asia Pacific si conditiile de seceta in America Latina.
Pierderea GAAP din operatiunile continue dupa impozitul pe profit a fost de 41 milioane USD in trimestrul al patrulea 2022, comparativ cu veniturile de 155 milioane USD in trimestrul patru 2021. EBITDA operational1 pentru trimestrul al patrulea a fost de 370 milioane USD, in crestere cu 41% fata de anul precedent.
Sumar Seminte
Vanzarile nete de seminte au fost de 1,6 miliarde USD in al patrulea trimestru din 2022, in crestere de la 1,4 miliarde USD in trimestrul al patrulea din 2021. Cresterea vanzarilor a fost determinata de o majorare cu 19% a pretului, partial afectata de o scadere cu 1% a volumului.
Cresterile de pret au fost determinate de o executie puternica la nivel global, deoarece fermierii acorda prioritate randamentului pentru a ajuta la compensarea inflatiei. Scaderile de volum au fost determinate de livrarile mai scazute de porumb marca Pioneer in America de Nord, de razboiul din Ucraina si de decizia de a parasi Rusia, partial compensate de cererea puternica de porumb din Brazilia.
EBITDA operational pe segment a fost de 71 de milioane USD in trimestrul al patrulea din 2022, in crestere fata de (11) milioane USD in trimestrul al patrulea din 2021. Executia preturilor si actiunile din cadrul companiei in curs de desfasurare de micsorare a costurilor si de marire a productivitatii au compensat cresterile de costuri de intrare si de transport, volumele mai mici de vanzari si investitii crescute in cercetare si dezvoltare. Marja EBITDA operationala pe segment s-a imbunatatit cu aproximativ 510 puncte de baza fata de perioada anului precedent.
Vanzarile nete de seminte au fost de 9,0 miliarde USD in 2022, in crestere de la aproximativ 8,4 miliarde USD in 2021. Majorarea vanzarilor a fost determinata de o crestere de 9% a pretului, partial compensata de un impact nefavorabil al cursului valutar, de 2%.
Marirea pretului a fost determinata de o executie puternica la nivel global, condusa de America de Nord si America Latina de cresterile preturilor globale la porumb si soia cu 9%, respectiv 11%. Cresterile volumui de vanzari la porumbul din America Latina si de soia din America de Nord au fost afectate de reducerea suprafetelor de porumb in America de Nord si de constrangerile de aprovizionare la rapita din America de Nord. Lansarea pe piata a soiei Enlist E3TM(4) a atins peste 45% din totalul hectarelor din America de Nord. Impactul valutar nefavorabil s-a datorat mai ales lirei turcesti si euro, compensate partial de evolutia realului brazilian.
Segmentul EBITDA operational a fost de 1,7 miliarde USD in 2022, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Executia preturilor si actiunile in curs de desfasurare in cadrul companiei de micsorare a costurilor si de crestere a productivitatii au compensat costurile mai mari de intrare si de transport, impactul nefavorabil al schimburilor valutare, volumele mai scazute in America de Nord si investitiile sporite in cercetare si dezvoltare. Marja EBITDA operationala pe segment s-a imbunatatit cu aproximativ 45 de puncte de baza fata de aceeasi perioada a anului precedent.
Sumar Produse de Protectie a Plantelor
Vanzarile nete de produse pentru protectia plantelor au fost de aproximativ 2,2 miliarde USD in al patrulea trimestru al anului 2022, comparativ cu aproximativ 2,1 miliarde USD in trimestrul al patrulea din 2021. Cresterea vanzarilor a fost determinata de o crestere de 7% a pretului, partial afectata de un impact nefavorabil de 2% al schimbului valutar si de unul de un procent de 1% asupra portofoliului.
Cresterea pretului a fost cuprinzatoare, cu castiguri in toate regiunile, conduse de America Latina si America de Nord si, in cea mai mare parte, a reflectat majorarea preturilor pentru materiile prime, costurile logistice mai mari si valoarea tehnologiei noastre diferentiate. Patrunderea continua pe piata a noilor produse a fost foarte afectata de umiditatea crescuta si prezenta redusa a daunatorilor in Asia Pacific si de conditiile de seceta din America Latina. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de euro, compensat partial de realul brazilian. Impactul asupra portofoliului de produse a fost determinat de o vanzare de produse din portofoliu in Asia Pacific.
Segmentul EBITDA operational a fost de 332 milioane USD in trimestrul al patrulea din 2022, in crestere cu 9% fata de trimestrul al patrulea din 2021. Executia preturilor, mixul favorabil si actiunile de crestere a productivitatii au depasit impactul negativ al costurilor mai mari ale inputurilor, inclusiv cresterea costurilor materiilor prime si impactul nefavorabil al schimburilor valutare. Marja EBITDA operationala pe segment s-a imbunatatit cu peste 60 de puncte de baza fata de perioada anului precedent.
Vanzarile nete de produse de protectie a plantelor au fost de aproximativ 8,5 miliarde USD in 2022, comparativ cu aproximativ 7,3 miliarde USD in 2021. Cresterea vanzarilor a fost determinata de o crestere cu 11% a pretului si o crestere de 9% a volumelor. Aceste cresteri au fost partial afectate de un impact valutar nefavorabil de 3%.
Cresterea pretului, condusa de America de Nord si America Latina, a reflectat in cea mai mare parte preturile marite pentru materiile prime si costurile logistice mai mari si valoarea tehnologiei noastre diferentiate. Cresterea volumului a fost determinata de patrunderea continua pe piata a noilor produse, inclusiv erbicidele EnlistTM si ArylexTM si insecticidul IsoclastTM, vanzarile de produse noi au crescut cu 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Impactul schimbului valutar nefavorabil a fost condus de euro si lira turceasca, compensate partial de realul brazilian.
EBITDA operational pe segment a fost de 1,7 miliarde USD in 2022, in crestere cu 40% fata de 2021. Castigurile de preturi si de volum si actiunile de marire a productivitatii au depasit atat efectul costurilor mai mari ale inputurilor, inclusiv costurile materiilor prime cat si impactul nefavorabil al monedei. Marja EBITDA operationala pe segment s-a imbunatatit cu aproximativ 330 de puncte de baza fata de perioada anului precedent, in mare parte determinata de executia preturilor si de tehnologii noi si diferentiate.
Perspective pentru anul 2023
Perspectivele pentru agricultura raman solide in 2023, cu o cerere record atat pentru cereale cat si pentru seminte oleaginoase, deoarece stocurile finale continua sa fie sub presiune. Preturile marfurilor sunt peste mediile istorice, iar bilanturile fermierilor si nivelurile veniturilor raman sanatoase, ceea ce ii determina pe fermieri sa acorde prioritate tehnologiei pentru a maximiza rentabilitatea. Compania se asteapta la o crestere a suprafetei semanate in SUA si continua sa monitorizeze conditiile meteorologice dinamice din intreaga lume.
Compania a oferit directiile3 pentru intregul an 2023. Corteva se asteapta la vanzari nete in intervalul de 18,1 miliarde USD – la 18,4 miliarde USD, o crestere de 5% la mijlocul anului. A EBITDA operational1,in intervalul de 3,4 miliarde USD – 3,6 miliarde USD, o crestere de 9% la mijlocul anului. Se asteapta ca EPS operational1 sa se situeze in intervalul de 2,70 USD pana la 2,90 USD pe actiune, o crestere de 5% la mijlocul anului, ceea ce reflecta castiguri mai mari si un numar mediu mai scazut de actiuni pe care compania le va cumpara de la actionari sau le va emite, partial afectate de rata de impozitare efectiva si cheltuielile cu dobanzile mai mari prognozate. Acest ghid nu include achizitiile de produse biologice anuntate anterior, achizitii ce se asteapta sa se inchida in prima jumatate a anului 2023.
Compania nu este in masura sa reconcilieze masurile sale financiare non-GAAP prospective cu cele mai comparabile masuri financiare GAAP din S.U.A., deoarece nu pot fi estima cu o certitudine rezonabila elemente aflate in afara controlului sau, cum ar fi Elementele semnificative, fara un efort nerezonabil.
Conferinta online privind al patrulea trimestru
Compania va gazdui o transmisie web live a conferintei privind veniturile din al patrulea trimestru 2022 cu investitorii pentru a discuta rezultatele si perspectivele sale, pe 2 februarie 2023, la 9:00 a.m. ET. Prezentarea care insoteste conferinta este postata pe pagina Evenimente si prezentari pentru investitori a Companiei. O reluare a webcast-ului va fi disponibila si pe pagina Evenimente si prezentari pentru investitori.
Despre Corteva
Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie agricola globala, cotata la bursa, care combina inovatia de varf, implicarea clientilor si executia operationala pentru a oferi in mod profitabil solutii pentru cele mai presante provocari agricole din lume. Corteva genereaza preferinte avantajoase pe piata prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul sau echilibrat si divers la nivel global de seminte, produse de protectia culturilor si produse si servicii digitale. Cu unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si o linie tehnologica bine pozitionata pentru a stimula cresterea, compania se angajeaza sa maximizeze productivitatea fermierilor, lucrand in acelasi timp cu partile interesate din sistemul alimentar, deoarece isi indeplineste promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma, asigurand progres pentru generatiile viitoare. Mai multe informatii pot fi gasite pe www.corteva.com.
Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube