Agricultura

Combaterea buruienilor din cultura de cereale paioase. Recomandari CORTEVA

Compania Corteva, lider detasat pe segmentul de erbicide la cereale paioase, detine solutii inovatoare, cele mai eficace si sigure destinate combaterii buruienilor, atat monocotiledonate cat si dicotiledonate, fie cu aplicare in toamna, fie in primavara, din culturile de grau, orz, triticale sau secara.

Produsele de protectia plantelor din portofoliul Corteva sunt in asa fel dezvoltate incat sa va ofere solutii problemelor dumneavoastra.

Pentru segmentul de erbicidare in primavara, in portofoliul Corteva se regasesc cele mai eficace, sigure si inovative produse destinate combaterii, atat a buruienilor monocotiledonate cat si a celor dicotiledonate, erbicide precum: Pallas, Floramix, Pixxaro Super, Cerlit Super si Mustang.

  • Aveti infestare cu buruieni graminee si cu frunza lata in cultura graului?

 Recomandarea Corteva – erbicidul Pallas™ 75 WG sau Floramix™

Pallas™ 75 WG si Floramix™ sunt erbicidele cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor graminee si cu frunza lata din culturile de grau.

Pallas™ si Floramix ™ sunt cele mai performante si utilizate erbicide cu spectru combinat pentru controlul buruienilor graminee, respectiv: iarba vantului (Apera spica-venti), ovascior (Avena fatua), obsiga (Bromus spp.), samulastra de orz (avantaj care evita situatia declasarii loturilor semincere de grau din cauza impuritatilor cu orz) si buruieni care incep sa se extinda si in Romania precum  coada vulpii (Alopecurus myosuroides), lolium (Lolium spp.), vulpia (Vulpia myuros).

Pe langa combaterea excelenta a buruienilor graminee din culturile de grau, erbicidele Pallas™ 75 WG si Floramix™ combat si un spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate, controland foarte bine buruieni problema, cum ar fi: musetelul (Matricaria spp.), turita (Galium aparine), veronica (Veronica spp.) si chiar macul (Papaver rhoeas), in cazul produsului Floramix™.

  • Aveti infestare cu buruieni cu frunza lata anuale si perene in culturile de grau, orz, triticale sau secara?
  • Doriti sa nu fiti restrictionati de stadiul culturii in momentul aplicarii erbicidului?

Recomandarea Corteva: pachetul PIXXARO™ SUPER

 PIXXARO™ SUPER reprezinta inovatia cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale si perene combatute din cultura de cereale paioase.

Pachetul Pixxaro™ Super contine 1L Pixxaro™ (fluroxipir 280 g/L si halauxifen-metil 12 g/L, cunoscuta sub denumirea de brand Arylex™ Active, prima molecula care apartine noii clase Arylpicolinate) si 120 g Frontal 50 SX (500 g/kg tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafata de 3,2-4 hectare, in functie de gradul de infestare, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale atat de toamna cat si de primavara: grau, grau durum, orz, orzoaica, triticale si secara. Atentie – nu se utilizeaza la cultura de ovaz!

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigura solutie pentru combaterea macului (Papaver rhoeas) din cultura de cereale paioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de incredere solutie in combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) si palamida (Cirsium arvense).

Pachetul Pixxaro™ Super, comparativ cu solutiile existente pe piata, are eficacitatea cea mai ridicata in combaterea turitei (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare in care se afla aceasta buruiana.

Pachetul Pixxaro™ Super are o flexibilitate foarte mare in aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) pana la faza de burduf a culturilor de cereale paioase (BBCH 45).

  • Doriti sa combateti buruienile din cultura de cereale paioase inca din toamna?

Recomandarea Corteva: erbicidul Bizon™

Produsul Bizon™ este un erbicid cu un spectru foarte larg de combatere si efect de lunga durata impotriva buruienilor problema din culturile de cereale paioase, cu o eficacitatea de peste 95% in combaterea buruienilor precum: iarba vantului, samulastra de rapita, speciile de musetel, mac, albastrea, viorele de ogor, rocoina, speciile de veronica, turita si multe altele.

Datorita efectului combinat al celor 3 substante active (diflufenican, penoxsulam si florasulam), Bizon™ are actiune atat la nivelul solului, cat si la nivel foliar, avand un efect foarte bun, chiar si in conditii mai putin favorabile, fiind independent de precipitatii.

Erbicidul Bizon™ se aplica numai toamna, in postemergenta, la culturile de grau si orz de toamna, triticale si secara, in doza de 1.0 litru/ha, incepand cu faza de o frunza pana la 3 frati ai culturii tratate, cu exceptia culturii de secara, unde se aplica pana la stadiul de 3-4 frunze.

Conform cercetarilor Corteva Agriscience, erbicidarea din toamna cu Bizon™ ofera un spor de productie potential de 10% comparativ cu erbicidarea de primavara. Bizon™, aplicat conform recomandarilor din eticheta, poate mentine cultura curata de buruieni pana la recoltare.

  • Doriti un erbicid de referinta cu utilizare atat in cultura de cereale paioase cat si pentru cultura porumbului?

Recomandarea Corteva: erbicidul Mustang™

Avantajele utilizarii erbicidului Mustang™ sunt nenumarate, dar cele mai importante pot fi sintetizate astfel:

  • aceeasi doza de aplicare la doua culturi diferite: cereale si porumb
  • combate buruienile dicotiledonate anuale si perene din momentul rasarii pana in stadii avansate de dezvoltare;
  • este absorbit de catre buruienile tinta in mai putin de 1 ora de la aplicare;
  • efectul de combatere a buruienilor poate fi sesizat in mai putin de 1 zi de la tratamentul cu erbicidul Mustang™.

Mustang™ este un erbicid sistemic utilizat in combaterea unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene (peste 100 de specii), avand o eficacitate excelenta in combaterea samulastrei de floarea soarelui si rapita, turitei (Galium aparine) si musetelului (Matricaria spp.) chiar si in stadii avansate de dezvoltare, Amaranthus spp., Ambrosia artemisiifolia, Anthemis arvensis, Atriplex spp., Brassica spp., Centaurea cyanus, Chenopodium spp., Helianthus annuus, Papaver rhoeas, Polygonum spp., Sonchus spp., Stellaria media.

La doza de 0,4 L/ha erbicidul Mustang™ combate in procent de peste 95% buruienile aflate in primele faze de vegetatie. Pentru combaterea buruienilor perene si a celor aflate in stadii avansate de dezvoltare se recomanda doza de 0.6 L/ha.

Articol realizat de Alexandra Maria Petcuci, Category Marketing Manager Erbicide – Corteva Agriscience Romania & Moldova