Asociatii

Dan Robinson revine la conducerea asociatiei Berarii Romaniei

Membrii Asociatiei Berarii Romaniei l-au reales in functia de Presedinte pe Dan Robinson, Managing Director al HEINEKEN Romania. Incepand cu 1 ianuarie 2023, Dan Robinson a preluat aceasta pozitie de la Mihai Voicu, Director General Bergenbier S.A., companie parte a grupului Molson Coors, care a asigurat presedintia pe parcursul anului anterior.

”Le multumesc membrilor Asociatiei ca m-au reinvestit cu increderea lor pentru acest rol care ma onoreaza. Este al doilea mandat de Presedinte in cadrul Asociatiei si astept cu interes sa lucrez impreuna cu colegii din industrie si cu alti stakeholderi intr-un an plin de provocari, asa cum se anunta 2023. Continuam sa ne concentram eforturile pe dezvoltarea sustenabila a sectorului, unde cel mai relevant exemplu este Sistemul Garantie-Returnare, care va reprezenta o schimbare majora pentru consumatorii, cumparatorii si retailerii din Romania, precum si pentru partenerii institutionali si alti stakeholderi relevanti. Ii multumesc lui Mihai Voicu, Presedintele Asociatiei in 2022, pentru derularea cu succes a activitatii Asociatiei intr-un alt an cu provocari pentru economie si societate”, a declarat Dan Robinson.”

Dan Robinson este Managing Director al HEINEKEN Romania din octombrie 2018. El s-a alaturat Grupului HEINEKEN in 2005 si de atunci a condus operatiunile HEINEKEN, din diferite pozitii, pe mai multe piete. Anterior preluarii functiei de Managing Director al HEINEKEN Romania, a detinut pozitia de Managing Director Europe Export & Global Duty Free la HEINEKEN in Amsterdam.

Despre Asociatia Berarii Romaniei

De 19 ani, Asociatia Berarii Romaniei reprezinta vocea comuna a industriei locale de bere. Obiectivele sale sunt sa sprijine dezvoltarea unui sector durabil, sa promoveze un mediu competitional transparent, sa asigure un tratament egal si corect in fata institutiilor de reglementare si sa educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile si consumul responsabil de bere. Din 2008, Asociatia Berarii Romaniei a devenit parte a marii familii a producatorilor de bere europeni, aderand la organizatia Berarii Europei, fondata in 1958 la Bruxelles.

Membrii sai actuali sunt importanti producatori de bere din Romania: BERGENBIER SA, HEINEKEN Romania SA, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES si MARTENS, alaturi de microberariile CLINICA DE BERE si SCORILO. Impreuna, cei sapte producatori furnizeaza 90% din cantitatea de bere consumata in Romania. Totodata, din Asociatie fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA si ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE HAMEI DIN ROMANIA.

Industria berii pune un accent deosebit pe managementul sustenabilitatii, in sensul eficientizarii consumului de apa si de energie in productia de bere sau in reducerea amprentei de CO2. De asemenea, industria berii este sectorul economiei cu cea mai mare pondere de ambalaje reutilizabile puse in circulatie voluntar.