Fuziuni/Achiziții

Dacia Plant, preluata de Ceres Pharma. Tranzactia a fost aprobata de Consiliul Concurentei

Tranzactia prin care belgienii de la Ceres Pharma, cu operatiuni economice si in Romania, au preluat Dacia Plant, a fost autorizata de Consiliul Concurentei.

Potrivit unui comunicat de presa al autoritatii de concurenta, in urma analizei, institutia a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

Decizia va fi publicata pe site-ul Consiliului Concurentei, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.

Dacia Plant, detinuta anterior de Radu Ionescu-Heroi si Calin Ioan Ianta, produce suplimente si produse alimentare din plante, inclusiv ceaiuri si, intr-o mica masura, si alimente, precum gemuri si sucuri naturale, dar si produse cosmetice (creme pentru maini).

Ceres Pharma este o companie din Belgia, care are ca obiect de activitate dezvoltarea, productia si distributia medicamentelor, dispozitivelor medicale, biocidelor, cosmeticelor, suplimentelor alimentare si preparatelor farmaceutice. Compania este activa in Romania prin doua filiale: Viva Pharm SRL si Ceumed SRL.