Bauturi

Alexandrion a deschis a doua distilerie, la Dealu Mare

A doua distilerie a grupului Alexandrion, inaugurata in cursul acestei saptamani, este amplasata chiar langa prima distilerie a grupului, in incinta Distileriilor Alexandrion Saber 1789, situate in regiunea Dealu Mare, in comuna Bucov, judetul Prahova.

Instalatia are in componenta vase din cupru pentru distilare dubla si va fi utilizata, in principal, pentru distilarea whisky-ului single malt. Capacitatea de productie pentru Carpathian Single Malt va creste, astfel.

“Este un moment istoric. Succesul unei bauturi alcoolice depinde de trei factori esentiali: ingrediente de cea mai buna calitate, experienta si cunostintele echipei care o produce si tehnologia performanta. Noi le avem pe toate la Distileriile Alexandrion Saber 1789. Ieri am sarbatorit succesul unui proiect foarte complex, care a durat 5 ani. A fost nevoie de 2 ani pentru a determina cerintele tehnice, producatorului, unul dintre cei mai mari si mai experimentati furnizori de tehnologie din lume, fondat in 1912, i-au fost necesari inca 2 ani pentru a o produce si am avut nevoie de inca 1 an pentru a o face operationala”, a spus Dr. Nawaf Salameh, Presedintele Fondator al Grupului Alexandrion.

In cadrul evenimentului de inaugurare, au fost onorate eforturile si expertiza tuturor proiectantilor si inginerilor implicati in acest proiect, a lui Allan Anderson, Whisky Director si Master Distiller Carpathian Single Malt.

Grupul continua sa se extinda la nivel global, prin inovatii si lansari de noi unitati de productie, pentru a raspunde cererii in crestere din piata.

“Vor urma si alte distilerii, deja avem proiectul pentru urmatoarea. In SUA si in Grecia avem deja doua distilerii in constructie. Atunci cand esti producator, este foarte important sa poti deschide unitati de productie in tarile in care vinzi produsele tale si sa produci pentru pietele respective”, a adaugat Dr. Nawaf Salameh, Presedintele Fondator al Grupului Alexandrion.

Cei prezenti la eveniment au marcat momentul in care distileria a fost pusa in functiune, ciocnind un pahar de Rhein Extra, cel mai vechi spumant din Romania, produs fara intrerupere de peste un secol la Pivnitele Rhein & CIE Azuga 1892.