Fuziuni/Achiziții

Cel mai mare producator de lactate din Republica Moldova a preluat fabrica Bucovina

Incomlac SA, cea mai mare fabrica de lactate din Republica Moldova, a achizitionat un pachet de 61,2% din actiunile companiei sucevene Bucovina SA, restul fiind detinute de alti actionari, scrie ziaruldepenet.ro.

Bucovina S.A., infiintata in 1991 prin transformarea producatorului din perioada comunista, reprezinta una dintre cele mai cunoscute marci romanesti din zona Moldovei. Compania detine o fabrica de produse lactate si inghetata in comuna Scheia, precum si o fabrica de lapte praf, unt si branzeturi in Falticeni. Materia prima provine de la producatori locali si de la ferme autorizate din judetele Suceava, Botosani si Neamt. In 2021, compania a avut o cifra de afaceri de 20,5 milioane lei, in crestere cu 33% fata de anul anterior si datorii de 3,6 milioane lei.

Incomlact S.A. este cea mai mare intreprindere de produse lactate din Republica Moldova si este situata in partea de nord a tarii, in zona industriala a orasului Balti. Producatorul are 930 de angajati, dintre care 500 activeaza in sectorul de producere, 260 – in sectorul comercial si 170 se ocupa de colectarea materiei prime.