Agricultura

KORVETTO ™ – Erbicidul nr. 1 pentru combaterea buruienilor din cultura de rapita

Rapita este o cultura care a devenit din ce in ce mai cultivata de catre fermierii din Romania. Este o cultura rentabila care, daca are parte de conditii climatice favorabile cresterii si dezvoltarii dar si de o tehnologie performanta, poate genera profituri foarte mari.

Cultura de rapita poate fi serios afectata de buruieni. Pentru a impiedica acest lucru, este necesar un control periodic, prin care sa se depisteze la timp aparitia buruienilor. Sunt recomandate tratamentele cu erbicide, pentru a elimina orice buruieni care ar concura cu rapita pentru apa si hrana.

Compania Corteva Agriscience detine in portofoliu produse pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene, atat pentru segmentul de erbicidare in toamna (Galera Super), cat si pentru segmentul de erbicidare in primavara (KORVETTO™).

Pentru aplicarea in primavara, compania Corteva Agriscience va pune la dispozitie cea mai avansata solutie tehnologica pentru combaterea buruienilor dicotiledonate – erbicidul KORVETTO™, erbicidul nr. 1 pentru controlul din primavara al buruienilor din cultura de rapita.

KORVETTO™ combate cu o eficacitate extraordinara turita (Galium aparine), buruiana dicotiledonata care da cele mai multe batai de cap fermierilor, atat in perioada de vegetatie a culturii, concurand planta, cat si la recoltarea si valorificarea productiei. De asemenea, KORVETTO™ reprezinta cea mai eficienta solutie in combaterea buruienii Descurainia sophia (maturica) si cea mai de incredere solutie in combaterea palamidei (Cirsium arvense). Alte buruieni problema combatute de erbicidul KORVETTO™  sunt: albastrea (Centaurea cyanus), musetelul (Matricaria spp.), loboda (Chenopodium album), macul (Papaver rhoeas) – inclusiv macul rezistent la erbicidele sulfonil-ureice, romanita (Anthemis arvensis), susaiul (Sonchus arvensis), cornutii (Xanthium strumarium) si cruciulita (Senecio vulgaris).

Produsul contine noua substanta activa halauxifen-metil (Arylex™ active) 5g/l si clopiralid 120 g/l, fiind omologat la doza de 1 L/ha.

Momentul aplicarii este primavara, de la faza de rozeta a culturii de rapita de toamna (BBCH-30) pana cand mugurii florali sunt prezenti dar sunt inca acoperiti de frunze (BBCH-50). Atentie – nu se aplica toamna!

Erbicidul KORVETTO™ are o selectivitate foarte buna pentru cultura de rapita si permite rotatia fara probleme pentru toate culturile succesive. In caz de cultura calamitata, dupa cultura de rapita erbicidata cu KORVETTO™ se pot infiinta urmatoarele culturi: rapita de primavara, cereale de primavara sau porumb.

Produsul KORVETTO™ este cea mai sigura metoda de a scapa de buruienile dicotiledonate, atat anuale cat si perene, din cultura de rapita cu aplicare in primavara.

Articol realizat de Alexandra Petcuci, Category Marketing Manager Erbicide – Romania & Moldova