MADR

Profit de 1,5 milioane de lei pentru Casa de Comert Unirea, in 2022

Casa de Comert Unirea si-a reluat activitatea in ultimele doua luni ale anului 2022 si a reusit sa inregistreze un profit de 1,5 milioane de lei, potrivit Ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Conform ministrului, in ultima perioada prin Casa de Comert Unirea au fost livrate peste 120 de tone de legume si fructe. In primii doi ani de functionare, proiectul a inregistrat pierderei de 5 si 7 milioane de lei.

”Din nefericire, aceasta casa a fost abandonata, blocata, intr-un cuvant, i s-au retezat nu aripile, ci picioarele acelea de mers, pentru ca era un proiect atat de necesar. Din fericire, de anul trecut am revitalizat aceasta Casa, din fericire, in ultimele doua luni ale anului trecut, aceasta Casa a realizat un profit de un milion si jumatate, din fericire in acest inceput de an am creat o serie intreaga de programe de preluare a produselor agroalimentare de la micii producatori, in asa fel incat ei sa nu mai aiba povara vanzarii, iar aceasta povara atat de grea in spatele fermierilor sa fie luata de Casa de Comert si sa puna pe masa consumatorilor, pe galantarele de oferta a productiei produsele luate de acolo”, a afirmat Petre Daea, miercuri seara, la Prima News, scrie News.ro.

El a subliniat ca in prezent Casa de Comert Unirea este operationala, insa nu asa cum isi doreste, dar ca face ”pasi siguri si sanatosi avand in vedere rezultatele de pana acum”.

Conform datelor Ministerului Finantelor Publice, Societatea Nationala Casa Romana de Comert Agroalimentar Unirea S.A. a avut, in anul fiscal 2021, venituri totale de 1.284.091 lei, cheltuieli de 2.351.595 lei, inregistrand o pierdere neta de 1.067.504 lei. In 2020 pierderea companiei infiintate de stat a fost de 5.412.881 lei, in timp ce in 2019, primul an de functionare, Casa de Comert Unirea a inregistrat o pierdere de 7.157.014 lei.