Food

Campanie Selgros: Peste 2.000 de meniuri donate persoanelor nevoiase

Selgros Cash & Carry doneaza peste 2.000 de meniuri gatite de 12 chefi de renume si profesionisti in artele culinare catre persoane si familii aflate in dificultate din judetul Brasov, intr-o noua editie a proiectului de responsabilitate sociala Arena Bucatarilor, Din Pasiune pentru OAMENI.

Evenimentul are loc in perioada 31 ianuarie – 2 februarie, in Centrul Gastronomic Arena Bucatarilor din incinta magazinului Selgros Brasov. Momente reprezentative din cadrul pregatirilor si livrarilor vor fi transmise live pe pagina de Facebook Selgros Romania, sub deviza #FiecareDintreNoiFaceDiferenta.

„Anul acesta am decis sa continuam maratonul faptelor bune, organizand o noua editie a proiectului de CSR Arena Bucatarilor, Din Pasiune pentru OAMENI. Ramanem implicati in comunitatile in care activam, dar si in dezvoltarea gastronomiei romanesti. Credem ca ambele sunt esentiale pentru misiunea Selgros. Ne bucuram ca impreuna cu cei 12 chefi bucatari si profesionisti in gastronomie – membri ai juriului Arena Bucatarilor si premianti ai concursului – sa dam inapoi ceva comunitatii si mai ales celor care au mai mare nevoie de acest lucru”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros Romania.

Meniurile vor fi pregatite de o serie de chefi bucatari de renume: Chef Ioan Florescu, Chef Victor Melian, Lady Chef Cornelia Ghisoi, Chef Ciprian Nicolescu, Chef Cristian Dumitru, Maestru Cofetar Mihaela Ruxanda, Chef Bogdan Cozma si Chef Emanuel Mocan. Acestora li se vor alatura castigatori ai celei de-a XII-a editii a concursului Arena Bucatarilor: Dadiana Munteanu (locul I, seniori), Paul Antohi (locul I, juniori) si David Toader (locul III, juniori). De asemenea, va fi prezent si Radu Darie, fondatorul Atelierului de Tarte din Bucuresti.

In cadrul acestui proiect, Selgros asigura peste 1.300 kilograme de produse alimentare la cele mai inalte standarde de calitate si prospetime, precum si logistica necesara pentru prepararea meniurilor. Peste 40 de voluntari, majoritatea din echipa Selgros, vor participa atat la pregatiri, cat si la livrarea celor 2.000 de portii catre beneficiari. Initiativa se desfasoara in colaborare cu institutii, asociatii si centre din judetul Brasov care au in ingrijire persoane aflate in dificultate: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Brasov, Fundatia Bucuria Darului, Hospice Casa Sperantei Brasov, Asociatia pentru Demnitatea Omului si Familiei Brasov, Asociatia Filantropica Medical – Crestina „Christiana”, Casa „Daniel”, Asociatia „Speranta pentru Copii”, Asociatia „Kastel” si Asociatia Centrul Rezidential pentru Varstnici MARIA.

Arena Bucatarilor este una dintre cele mai prestigioase competitii destinate bucatarilor profesionisti, oferindu-le sansa de a-si etala creativitatea si de a se duela pentru un loc pe podiumul gastronomiei romanesti. Concursul organizat de Selgros incepand din 2010 reprezinta un etalon al profesionalismului si al excelentei in arta culinara, compania fiind implicata activ in dezvoltarea gastronomiei romanesti si cresterea noii generatii de profesionisti in domeniul culinar. In noiembrie 2022 a avut loc cea de-a XII-a editie a competitiei Arena Bucatarilor.

In 2021, luand in considerare contextul pandemic, Selgros a decis sa transforme celebrul concurs intr-un proiect de responsabilitate sociala, donand peste 2.000 de meniuri gatite de maestri culinari de renume catre persoane si familii aflate in dificultate din judetul Brasov.