Food

Pizza Hut a doborat recordul mondial Guinness pentru cea mai mare pizza din lume

Recordul mondial Guinness Book pentru cea mai mare pizza a fost stabilit la Los Angeles, de catre lantul de restaurante Pizza Hut, care a sarbatorit in acest mod revenirea pe piata a lui Big New Yorker cu branza si pepperoni.

Preparatul gigantic s-a intins pe o suprafata de 1.300 de metri patrati si a fost pregatit intr-un hangar, pe parcursul a trei zile, potrivit EFA.

La realizarea sa, au fost folosite peste 6,1 tone de paste, mai mult de 2,2 tone de sos, putin sub 4 tone de branza si 630.496 de felii de salam.

O echipa de oameni a intins patrate individuale de aluat de pizza pe o suprafata imensa a Centrului de Conventii din Los Angeles. Mai tarziu, un dispozitiv de gatit a trecut pe deasupra aluatului si l-a gatit pe loc.

De indata ce recordul a fost certificat de catre inspectorii Guinness World, peste 68.000 de felii de pizza au fost donate bancilor alimentare si organizatiilor caritabile.

Gigantul Pizza Hut a doborat astfel recordul Guinness detinut anterior de catre pizerii italieni care au creat in 2012 colosala pizza Ottavia, de 1.261,55 metri patrati, fara gluten, cu peste 9.000 de kilograme de faina, intr-un pavilion al Targului de la Roma in diametru. Era compus din 5.234 placi de aluat asamblate pe farfurie si gatite impreuna la fata locului, acoperite cu 4.000 kg de rosii, 4.000 kg de mozzarella pentru pizza, 190 kg de ulei, 675 kg de margarina, 250 kg de sare de mare. Pizza avea o greutate totala de 23.250 kg.