Investitii

Lidas deschide o fabrica de patiserie congelata, in care a investit 46 milioane de euro

Producatorul tulcean de panificatie si patiserie congelata Lidas va deschide, in februarie, la Cataloi, una dintre cele mai mari si mai moderne fabrici de patiserie congelata din sud-estul Europei. Investitia se ridica la circa 46 milioane de euro, din care jumatate reprezinta ajutor de stat.

Lidas mai detine o fabrica moderna de panificatie la Mineri, cu o suprafata de productie de peste 10.000 de metri patrati si o productie anuala de circa 10.000 tone, unde lucreaza peste 300 de angajati. Din portofoliul Lidas mai fac parte o moara, depozite, dar si o retea proprie de magazine.

Compania are nevoie de 200 de salariati si incearca sa recruteze, in primul rand, forta de munca din localitate. Astfel, Lidas a organizat in intervalele 20-21 ianuarie si 27-28 ianuarie Ziua Portilor Deschise la fabrica din Cataloi, unde au putut veni toti cei care isi doresc un loc de munca in noua fabrica.

”Angajam si dezvoltam echipe, de la productie, livrare, pana la pozitii administrative si manageriale. Nu ai experienta de lucru? Noi te ajutam sa inveti”, se arata in anuntul Lidas.

Fabrica de la Cataloi va avea o suprafata de 17.000 mp si o capacitate de productie de 3 tone pe ora de produse de panificatie, respectiv 1 tona de produse de patiserie pe ora. De asemenea, depozitul pentru produse finite congelate va avea o capacitate de 11.000 de paleti.

Obiectivul Lidas este ca in urmatorii 5 ani, societatea sa devina unul dintre cei mai mari producatori de produse congelate de panificatie din Europa.

Compania a fost infiintata in anul 1993 de Elena Anastase, se numara printre cei mai mari producatori de panificatie din Romania. In 2021, firma a avut o cifra de afaceri de 86,6 milioane lei, fata de 77 milioane de lei, in 2020.