Bauturi

Grupul Purcari anunta venituri in crestere cu 22%, in 2022

Grupul Purcari a obtinut, anul trecut, venituri de 302,6 milioane lei, in crestere cu 22% fata de 2021, peste estimarile de 15-20% anuntate anterior, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In trimestrul IV al anului trecut, veniturile companiei ajunsesera la 102,9 milioane de lei, in crestere cu 26% comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior.

Potrivit sursei citate, rezultatele comerciale preliminare pentru trimestrul IV si intreg anul 2022, publicate luni, preced datele financiare preliminare care urmeaza a fi raportate pe data de 28 februarie 2023.

La nivelul anului trecut, Grupul a inregistrat venituri de 302,6 milioane lei (+22% fata de anul 2021 si peste anticipatiile anuale de 15-20%, anuntate anterior. De asemenea, veniturile companiei au ajuns la 102,9 milioane lei, in trimestrul IV din 2022, cu 26% peste valoarea din aceeasi perioada a anului trecut.

‘Suntem incantati de rezultatele noastre pentru 2022, obtinute intr-un context macroeconomic dificil si suntem optimisti cu privire la noul an care urmeaza, in care ne dorim sa mentinem ritmul nostru de crestere accelerata, si vom continua sa muncim din greu pentru a indeplini si depasi asteptarile consumatorilor, echipei si investitorilor nostri’, a comentat directorul general al companiei, Victor Bostan.

Totodata, Grupul Purcari a anuntat ca Eugen Comendant a demisionat voluntar din pozitia de director operational al Purcari Wineries Public Company Limited, unul dintre producatorii principali de vin din Europa Centrala si de Est, dar va ramane membru al Consiliului de Administratie. Demisia va intra in vigoare incepand cu data de 31 martie 2023, conform unui anunt al companiei, publicat tot pe site-ul BVB.

‘Purcari Wineries Public Company Limited, unul din producatorii principali de vin din Europa Centrala si de Est, a anuntat astazi ca Eugen Comendant, directorul operational (COO), va parasi pozitia sa de COO pentru a explora noi oportunitati. Domnul Comendant este, de asemenea, membru al Consiliului de Administratie Purcari si va continua sa activeze in Consiliu dupa demisia voluntara din functia de director operational. In rolul sau de director operational, Eugen Comendant a supravegheat o serie de domenii la nivel de Grup, inclusiv marketing, vanzari, finante, dezvoltare produse, juridic, HR, Fuziuni si Achizitii (M&A), IT si Relatii cu Investitorii. Domnul Comendant a contribuit semnificativ la succesul companiei prin viziunea sa strategica si leadership puternic, gestionand initiative cheie si ghidand proiecte importante in aceste arii de business, ceea ce a contribuit la consolidarea pozitiei Grupului Purcari ca lider regional in industria vinului. Ultima zi de activitate a lui Eugen Comendant in functia de director operational va fi 31 martie 2023’, se mentioneaza intr-un raport transmis BVB.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar si Domeniile Cuza) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri si brandy din regiunea Europei Centrale si de Est. Grupul gestioneaza aproximativ 1.350 de hectare de podgorii si opereaza cinci platforme de productie in Romania si Moldova.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sub simbolul WINE.

Grupul este condus de catre Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experienta in domeniul vinicol si este sustinut de investitori institutionali de top precum: Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital si Norges Bank.