Investitii

Ajutor de stat de 700.000 euro pentru producatorul “Telemea de Ibanesti”

Producatorul primului produs lactat romanesc protejat european, Telemeaua de Ibanesti, urmeaza sa semneze la Ministerul Agriculturii un contract de peste 1,5 milioane de euro, prin POIM, un ajutor de stat acordat pentru eficientizare energetica, finantarea nerambursabila fiind de peste 700.000 de euro.

“In timpul vizitei la firma noastra, domnul ministru Daea ne-a dat o veste foarte buna, ca am fost alesi intre primii patru procesatori din Romania care au primit o suma de 700.000 de euro, cu care vom monta pe acoperisul celor doua fabrici, din Ibanesti si Reghin, celule fotovoltaice, pentru a putea eficientiza si a scoate cat mai ieftin produsul pe piata. Avem doua fabrici, una la Ibanesti, cu o capacitate de 70.000 de litri de lapte si una la Reghin, pe care am deschis-o anul trecut, cu capacitate de 190.000 de litri de lapte. In momentul de fata, la Reghin procesam in jur de 100.000 de litri de lapte si la Ibanesti 40.000 de litri de lapte. In mare parte ne asiguram laptele din judetele Mures, Harghita si Cluj’, a declarat reprezentantul producatorului, Nicu Bumb.

Prin instalarea panourilor fotovoltaice, producatorul estimeaza ca va reduce consumul de energie electrica la circa 30-40%.

Deputatul Dumitrita Gliga a declarat presei ca, impreuna cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat una dintre cele mai moderne fabrici de branzeturi din tara, “Mirdatod”, din Reghin, unde se prelucreaza cea mai mare parte a laptelui de pe Valea Gurghiului si din zona Reghinului.

“Prin aceasta vizita, domnul ministru Petre Daea dovedeste inca o data ca este alaturi de cei care muncesc si in special alaturi de agricultori, pe care ii ajuta permanent, atat cu modificari legislative, cat si cu sprijin guvernamental rapid si eficient. Vineri, la Ministerul Agriculturii, firma “Mirdatod” va semna un contract de peste 1.500.000 de euro, pe POIM, ajutor de stat acordat pentru eficientizare energetica – montare panouri fotovoltaice. Finantarea nerambursabila este de peste 700.000 de euro”, a afirmat Dumitrita Gliga.