Retail

Lidl a donat 830.000 lei pentru modernizarea si digitalizarea a peste 30 de scoli

Lidl Romania a donat 830.000 lei catre World Vision Romania, pentru modernizarea si digitalizarea a 33 de scoli din medii defavorizate, conform unui comunicat al companiei.

“Impreuna cu clientii sai, Lidl continua sa sustina accesul la educatie incluziva pentru toti copiii, indiferent de mediul din care provin, si doneaza 830.000 lei catre World Vision Romania, pentru dotarea a 33 de scoli cu mobilier scolar, echipamente electrice si electronice, precum si cu materiale didactice. Suma a fost stransa prin intermediul campaniei desfasurate in magazinele Lidl, in perioada 10 noiembrie – 28 decembrie 2022, in cadrul careia, pentru fiecare jucarie achizitionata de clienti din magazinele sale, Lidl a donat 1 leu catre World Vision Romania”, se mentioneaza in comunicat.

Compania mentioneaza ca la fiecare 100 de copii, 2 au abandonat scoala in timpul pandemiei, potrivit unui studiu realizat de World Vision Romania, in luna martie a anului trecut, ce a analizat bunastarea copiilor vulnerabili pe perioada pandemiei.

Decalajul dintre scolile din mediul rural si cel urban este in continuare unul major, saracia si excluziunea sociala fiind de doua ori mai mari la sate fata de orase. Abandonul scolar al copiilor din mediile vulnerabile pe perioada pandemiei a fost favorizat de starea critica si infrastructura digitala precara a scolilor, de lipsa de dotari si materiale didactice moderne.

Cu ajutorul sumei donate de Lidl Romania, aproape 1.500 de copii beneficiari ai programului Paine si Maine, desfasurat de World Vision Romania, isi vor putea continua studiile intr-un mediu digitalizat, beneficiind de resursele educationale si pedagogice necesare, pana la finalul anului scolar 2023. Datorita sumei stranse alaturi de clientii retailer-ului, 33 de scoli din Romania vor fi modernizate cu mobilier scolar, prin dotarea bibliotecilor si a claselor, cu echipamente electrice si electronice, precum laptopuri si table interactive, dar si cu materiale didactice.

In anul 2021, programul Paine si Maine, demarat de World Vision Romania, cu sprijinul Lidl Romania, a fost nominalizat ca exemplu de buna practica la nivel national de catre ANPDCA – Autoritatea Nationala Pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, pentru modelul de interventie propus privind acordarea de servicii socioeducationale copiilor vulnerabili din mediul rural. In cadrul programului “Paine si Maine”, demarat de World Vision Romania si sustinut de Lidl Romania de peste 6 ani, au fost desfasurate 931.000 de ore de ajutor la teme, activitati remediale si abilitati de viata, 85% dintre elevii din ciclul primar obtinand calificative mai bune.