Fuziuni/Achiziții

Mondelez isi vinde afacerile cu guma de mestecat pentru 1,35 miliarde de dolari

Grupul alimentar american Mondelez, prezent si pe piata din Romania, a anuntat ca a ajuns la un acord pentru a-si vinde afacerile cu guma, care includ marci precum Trident si Dentyne, din SUA, Canada si Europa catre firma Perfetti Van Melle Group, unul dintre principalii producatori europeni de guma de mestecat, pentru 1,35 miliarde de dolari, informeaza Reuters.

In ultima perioada, Mondelez, producatorul biscuitilor Oreo, si-a restructurat portofoliul pentru a se concentra mai mult pe ciocolate, biscuiti si snacks-uri.

Mondelez a anuntat inca din luna mai ca a demarat o revizuire strategica pentru divizia sa de guma de mestecat, care include brandurile Trident, Dentyne, Stimorol, Hollywood, V6, Chiclets, Bubbaloo si Bubblicious, dupa ce cererea pentru aceste produse a fost afectata sever de restrictiile impuse in perioada COVID-19.

Grupul american a precizat ca va continua sa opereze afacerile cu guma din afara SUA, Canadei si Europei.

Perfetti Van Melle este lider mondial in industria dulciurilor gratie unor marci renumite precum Mentos, Chupa Chups, Alpenliebe, Frisk, Smint, Fruit-tella, Golia, Brooklyn, Happydent, Vivident, Daygum, Vigorsol, Big Babol si Airheads. In 2021, Perfetti Van Melle Group a raportat venituri de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Pe piata locala, Mondelez Romania, fosta Kraft Foods, este o companie de produse alimentare care detine marci precum Milka, Jacobs sau Oreo.