MADR

Ministerul Agriculturii a incasat in acest an aproape trei miliarde de euro de la Comisia Europeana

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a incasat in acest an 2,87 miliarde de euro de la Comisia Europeana, reprezentand contributia Uniunii Europene la finantarea PNDR 2014-2020 precum si suma corespunzatoare finantarii platilor directe si masurilor de piata.

Potrivit unui comunicat al MADR, in data de 13 decembrie 2022, MADR a incasat 253,25 milioane euro, fonduri europene, in contul deschis la Banca Nationala a Romaniei. ‘Suma reprezinta rambursarea de catre Comisia Europeana (CE) a cheltuielilor aferente contributiei externe nerambursabile a Uniunii Europene la finantarea PNDR 2014-2020, pentru cheltuielile efectuate de catre Agentia de Finantare a Investitiilor Rurale (AFIR), in cursul trimestrului III al anului 2022’, se arata in comunicat.

Prin adaugarea acestei plati la incasarile din perioada ianuarie-noiembrie anul curent, valoarea totala a sumelor intrate in agricultura Romaniei in cursul acestui an se ridica la 2,87 miliarde euro. Aceasta suma reprezinta contributia UE la finantarea PNDR 2014-2020 din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) si EURI, precum si cea corespunzatoare finantarii platilor directe si masurilor de piata finantate din Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA), se arata in comunicatul Ministerului Agriculturii.