Food

Nestle anunta o noua fabrica in Ucraina, o investitie rara in timpul razboiului

Grupul elvetian Nestle a anuntat ca va investi 40 de milioane de franci elvetieni (42,88 milioane de dolari) intr-o noua facilitate de productie in vestul Ucrainei, transmite Reuters.

Nestle este una dintre putinele companii internationale care anunta noi investitii in Ucraina, de cand Rusia a invadat tara, in februarie 2022.

“Aceasta este o decizie importanta pentru Nestlé, luata intr-un moment foarte dificil pentru tara. Obiectivul il reprezinta crearea unui hub alimentar si culinar, asigurarea de locuri de munca si aprovizionarea clientilor din Ucraina si din intreaga Europa cu produse de inalta calitate”, a afirmat Alessandro Zanelli, director general Nestlé pentru sud-estul Europei.

Invazia Rusiei a afectat semnificativ economia Ucrainei, care ar urma sa inregistreze anul acesta un declin de 35%, conform previziunilor FMI.

Nestle, care are deja aproximativ 5.800 de angajati in Ucraina, intentioneaza sa angajeze inca 1.500 de persoane la noua facilitate din orasul Smolyhiv, in regiunea Volyn.

Noua unitate, care va aproviziona atat Ucraina cat si Europa, va produce sosuri reci, condimente, supe si mancare instant.