Legume

Guvernul a majorat cu aproape 75 mil. lei bugetul pentru Programul de sustinere a productiei de legume

Executivul a aprobat suplimentarea bugetului destinat Programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2022, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Astfel, prin Hotararea ce modifica art. 8 din HG nr.148/2022 pentru aprobarea Programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2022, se suplimenteaza resursele financiare necesare achitarii obligatiilor de plata catre potentialii beneficiari ai schemei de ajutor de minimis inscrisi in Program in ciclul II de productie cu 74,711 milioane lei, de la 265,283 milioane lei la 339,994 milioane lei, reprezentand echivalentul a 68,721 milioane euro.

“Prin actul normativ aprobat astazi suplimentam bugetul alocat programului de sustinere a productiei de legume, venind in sprijinul fermierilor, astfel incat acestia sa poata produce in continuare pentru tara, sa-si consolideze si sa-si dezvolte fermele”, a declarat ministrul Petre Daea.

Astfel, prin actul normativ aprobat joi se asigura efectuarea platilor pentru beneficiarii Programului din Ciclul II de productie, cu impact asupra continuarii lucrarilor specifice in spatii protejate pentru noile culturi.

Pentru Ciclul II de productie, valoarea maxima a sprijinului financiar de ajutor de minimis/beneficiar este de 1.000 euro/cultura/1.000 mp.