Retail

Primul camion electric Mercedes-Benz, utilizat la aprovizionarea magazinelor Penny

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania pune la dispozitia companiei Step One Spedition un camion electric eActros 300 pentru a fi testat in conditii reale de trafic sau, altfel spus, in cadrul operatiunilor de distributie ale Penny Romania.

Specializata in transportul door-to-door pentru clienti din piata de retail si FMCG, compania Step One Spedition a inceput testele cu eActros in luna noiembrie, imediat dupa sosirea in tara a primului eActros. Operatiunile de distributie se desfasoara la nivelul lantului de magazine Penny din Bucuresti si zonele limitrofe.

Primul autocamion eActros 300 ajuns in Romania are masa maxima autorizata de 19 tone si poate atinge o viteza de pana la 89 km/h. Acesta dispune de trei pachete de baterii, fiecare cu o capacitate de 112 kWh, ce asigura o autonomie de pana la 300 de kilometri. Camionul propulsat cu motoare electrice poate fi incarcat cu statie cu putere de pana la 160 kW, iar cele trei pachete de baterii au nevoie de putin peste o ora pentru a fi incarcate de la 20% la 80%, la o statie standard de incarcare rapida, la o intensitate de 400 A.

„Asa cum am promis, primele camioane electrice Mercedes-Benz eActros au pornit la treaba si in Romania. Suntem bucurosi ca am oferit companiei Step One Spedition, unul dintre furnizorii inovatori de servicii de transport din tara noastra si partenerul nostru pe termen lung, primul nostru autocamion propulsat de motoare electrice. Primele evaluari confirma deja performanta ridicata a modelului eActros, fapt ce ne confera incredere in produs si succesul parteneriatului cu Step One Spedition si Penny Romania pe drumul catre transportul cu emisii zero”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania.

PENNY Romania beneficiaza de servicii de transport sustenabil cu eActros

Integrarea transportului sustenabil in cadrul operatiunilor curente ale Penny Romania este un element esential in implementarea strategiei companiei de reducere a amprentei de carbon prin adoptarea transportului sustenabil. Astfel, „este o mare realizare pentru noi sa luam parte la aceasta premiera si sa introducem in operatiunile noastre primul camion electric Mercedes-Benz eActros ajuns in Romania. Transportul sustenabil este urmatorul pas din strategia noastra privind reducerea amprentei de carbon si a impactului pe care transportul clasic il are asupra mediului inconjurator. Vom continua sa facem toate demersurile necesare pentru a dezvolta cat mai mult transportul sustenabil la nivelul intregii companii. Le multumim celor de la Step One Spedition si Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania pentru ca au ales sa demaram impreuna acest parteneriat pentru un viitor mai bun”, a declarat Marek Dolezal, COO Penny Romania.

Step One Spedition face primul pas spre tranzitia catre o flota de camioane sustenabile.
Companie de transport marfa cu capital integral romanesc, fondata in anul 2009, Step One Spedition detine in prezent o flota de aproximativ 150 camioane specializate pentru transportul de produse alimentare cu temperatura controlata si ambientala, pentru a satisface cerintele de distributie nationala a marilor retaileri, la cele mai inalte standarde de calitate. Portofoliul companiei numara branduri de renume din piata de retail si FMCG din Romania.

Step One Spedition acorda o atentie deosebita transportului sustenabil si implementeaza permanent masuri de reducere a impactului semnificativ asupra mediului pe care segmentul de transport il genereaza. Printre acestea se numara: achizitia exclusiva a autotractoarelor Euro 6, care sunt reinnoite la 4 ani cu modele de ultima generatie, implementarea programelor de optimizare a curselor pentru diminuarea numarului de kilometri fara incarcatura sau utilizarea eficienta a camioanelor pentru reducerea consumului de combustibil cu efect direct asupra reducerii amprentei de carbon.

Astfel, „asistam astazi la un moment istoric pentru compania Step One Spedition. Fara doar si poate, ca orice actiune de pionierat, introducerea primului camion electric in flota noastra de transport este o provocare dar si o bucurie pentru ca realizam un prim pas spre tranzitia catre autovehicule nepoluante, proces ce face parte din strategia noastra de dezvoltare pe termen mediu si lung”, a declarat Bogdan Dragomir, managerul companiei Step One Spedition.

Dupa primele saptamani de testare a camionului, Step One Spedition confirma operarea facila a camionului electric, procesul de incarcare rapid si simplu datorita statiei mobile furnizate impreuna cu vehiculul, precum si un confort la condus net superior, declarat de soferii care realizeaza cursele cu eActros. De asemenea, autonomia bateriilor atinge nivelurile declarate de producator, respectiv 300 km pentru modelul cu trei pachete de baterii, asa cum este camionul utilizat in operatiunile de aprovizionare ale magazinelor Penny Romania. eActros 300 activeaza in flota Step One Spedition pe rute din Bucuresti si zone limitrofe si urmeaza sa fie testat in operatiunile curente ale mai multor clienti de-ai sai.

“Ne dorim ca prin utilizarea acestui camion electric sa stimulam interesul clientilor nostri de a promova acest tip de transport si de a inlesni trecerea de la transportul conventional la cel verde. In acelasi timp, consideram ca este necesara realizarea unui efort comun, sustinut si prin implicarea autoritatilor in vederea sustinerii tranzitiei de la diesel catre autovehicule cu sisteme de propulsive alternativa, nepoluante” a adaugat Bogdan Dragomir.