Agricultura

Corteva raporteaza vanzari mai mari cu 17% pentru al treilea trimestru din 2022

Corteva a raportat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru si pentru noua luni incheiate la 30 septembrie 2022.
Vanzarile nete de la inceputul anului 2022 au crescut cu 12% fata de anul precedent, cu castiguri in ambele segmente. Vanzarile organice au crescut cu 16% in aceeasi perioada, cu castiguri de doua cifre in toate regiunile.

Vanzarile nete de seminte au crescut cu 5%, iar vanzarile organice au crescut cu 8% de la an la an, cu castiguri notabile in EMEA2, precum si in America de Nord2 soia, compensate partial de reducerea suprafetei la porumb si rapita in America de Nord2. Pretul a crescut cu 7% la nivel global, condus de executia continua a strategiei de pret pentru valoare a companiei si recuperarea costurilor mai mari ale preturilor de achizitie.

Vanzarile nete de produse de protectie a plantelor au crescut cu 22%, iar vanzarile organice au crescut cu 26%, cu castiguri generale in toate regiunile. Cresterea volumului a fost determinata de patrunderea continua pe piata a noilor produse, inclusiv erbicidele EnlistTM si ArylexTM si fungicidul OnmiraTM. Cresterile de pret au reflectat o executie puternica in toate regiunile ca raspuns la inflatia costurilor.
Venitul GAAP si castigul pe actiune (EPS) din operatiunile continue au fost de 1,26 miliarde USD si 1,72 USD pe actiune pentru perioada respectiva. EBITDA operational1 a fost 2,85 miliarde de dolari, o imbunatatire cu 23% fata de anul precedent, prin executia puternica a preturilor si castigurile de volum in toate regiunile si actiunile de crestere a productivitatii, partial compensate de inflatie si impact nefavorabil valutar. EPS1 operational a fost de 2,50 USD pe actiune, in crestere cu 21% fata de anul precedent.

Compania a confirmat previziunile privind vanzarile nete pentru intregul an 2022 in crestere de la 17,2 miliarde dolari pana la 17,5 miliarde dolari. Compania a crescut punctul de mijloc al previziunilor sale privind EBITDA de exploatare si acum se asteapta sa fie in intervalul de la 3,0 miliarde USD la 3,1 miliarde USD. EPS1 operational este de asteptat sa fie in intervalul de 2,45 USD pana la 2,60 USD per actiune.

Compania semneaza un acord pentru achizitionarea liderului de produse biologice Symborg
Pe parcursul trimestrului, compania a anuntat ca a semnat un acord definitiv pentru achizitionarea Symborg, lider in tehnologii microbiologice cu sediul in Murcis, Spania. Compania a colaborat prima oara cu Symborg pentru a extinde si a aduce fermierilor Utrisha™ N si BlueN™ optimizator de eficienta a nutrientilor, ca parte a unui acord de distributie intre cele doua companii.
Aceasta tranzactie continua angajamentul companiei de a construi un portofoliu mai diferentiat si sustenabil, care ofera solutii rentabile pentru fermieri.

Compania face primii pasi semnificativi catre simplificarea portofoliului

Pe parcursul trimestrului, compania a luat o decizia de a renunta la produsele pe baza de glifosat, astfel, reflectand angajamentul nostru fata de un management disciplinat si strategic al portofoliului – acordand prioritate pietelor de baza si culturilor pentru a optimiza alocarea resurselor si pentru a stimula crearea valorii pe termen lung.

Aceasta decizie permite companiei sa simplifice operatiunile si sa concentreze investitiile pe furnizarea de valoare mai mare cultivatorilor prin solutii diferentiate si sustenabile. Ca urmare a acestei decizii, compania se asteapta ca vanzarile nete sa fie afectate cu aproximativ 300 de milioane USD in 2023.

Sistemul EnlistTM depaseste 1 miliard USD in vanzari nete
Compania a livrat vanzari de aproximativ 1,1 miliarde USD pentru sistemul EnlistTM in timpul celor noua luni incheiate pe 30 septembrie 2022, o crestere de aproape 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Compania se asteapta ca in 2023 Enlist E3TM4 sa patrunda pe piata S.U.A. la mijlocul intervalului de 50%, reprezentand aproximativ 70% din gama Corteva – o realizare notabila avand in vedere ca aceasta tehnologie este pe piata de doar 3 sezoane. Procentul de EnlistTM cu germoplasma brevetata Corteva este asteptat sa atinga aproximativ 65%.

Rezumatul trimestrului al treilea 2022

Pentru al treilea trimestru incheiat pe 30 septembrie 2022, vanzarile nete au crescut cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile organice au crescut cu 22%, cu cresteri de doua cifre in toate regiunile.

Volumul a crescut cu 9% fata de perioada anului precedent. Cererea de noi produse pentru protectia culturilor a determinat o crestere a vanzarilor nete de doua cifre pentru segment, cu o crestere organica a vanzarilor de 22%. Volumul mai mare de seminte a fost determinat de vanzarile mai mari de alte seminte oleaginoase in India, precum si de un inceput mai tarziu al sezonului de semnat in America de Nord, factori ce au mutat unele vanzari de porumb si soia in trimestrul al treilea.

Pretul a crescut cu 13% fata de anul precedent, reflectand executia continua a strategiei de pret a companiei si recuperarea costurilor mai mari ale inputurilor. Pierderea GAAP din operatiunile continue dupa impozitele pe profit a fost de (322) milioane USD in trimestrul al treilea 2022. EBITDA operational1 pentru trimestrul al treilea a fost de 96 milioane USD, in crestere fata de o pierdere de 51 milioane USD in perioada anului trecut.

Rezumat pe segmentul de seminte

Vanzarile nete de seminte au fost de 862 milioane USD in al treilea trimestru din 2022, in crestere de la 738 milioane USD in trimestrul al treilea din 2021. Cresterea vanzarilor a fost determinata de o crestere cu 11% a volumelor si o crestere de 10% a pretului, partial compensata de 4% impact valutar nefavorabil.

Volumele mai mari au fost determinate de vanzarile mai mari de seminte oleaginoase in India, precum si de un inceput mai tarziu al sezonului de semnat in America de Nord, care a mutat unele vanzari de porumb si soia in trimestrul al treilea. Cresterile de pret au fost determinate de o executie puternica la nivel global, deoarece fermierii acorda prioritate randamentului pentru a ajuta la compensarea inflatiei. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de moneda locala randul sud-african si de euro.

Segmentul EBITDA operational a fost de (224) milioane USD in trimestrul al treilea din 2022, in scadere cu 3% fata de trimestrul al treilea din 2021. Executia preturilor, castigurile de volum si actiunile in curs de desfasurare a costurilor si productivitatii au fost mai mult decat compensate de costuri mai mari de intrare si de transport, inclusiv costurile marfurilor. Marja EBITDA operationala pe segment s-a imbunatatit cu aproximativ 340 de puncte de baza fata de perioada anului precedent.

Vanzarile nete de seminte au fost de 7,3 miliarde USD in primele noua luni ale anului 2022, in crestere de la aproximativ 7,0 miliarde USD in primele noua luni ale anului 2021. Cresterea vanzarilor a fost determinata de o crestere cu 7% a pretului si de o crestere de 1% a volumelor. Acest castig a fost partial compensat de un impact valutar nefavorabil de 3%.

Cresterea pretului a fost determinata de o executie puternica la nivel global, condusa de America de Nord si EMEA, preturile globale la porumb si soia au crescut cu 7%, respectiv 10%. Cresterea volumului a fost determinata de castigurile din EMEA, precum si de soia din America de Nord, partial compensate de reducerea suprafetelor de porumb in America de Nord si de constrangerile de aprovizionare cu rapita in America de Nord si porumb in America Latina. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de lira turceasca si euro.

EBITDA operational pe segment a fost de 1,6 miliarde USD in primele noua luni ale anului 2022, in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Executia preturilor si actiunile in curs de desfasurare a costurilor si productivitatii au compensat mai mult decat costurile mai mari de intrare si de transport, impactul nefavorabil al valutei, volumele mai scazute in America de Nord si impactul nefavorabil de la an la an al reevaluarii unei investitii detinute anterior. Marja EBITDA operationala pe segment a scazut cu aproximativ 10 puncte de baza fata de perioada anului precedent.

Rezumat pe segmentul de produse de protectie a plantelor

Vanzarile nete de produse de protectie a plantelor au fost de aproximativ 1,9 miliarde USD in al treilea trimestru din 2022, comparativ cu aproximativ 1,6 miliarde USD in trimestrul al treilea din 2021. Cresterea vanzarilor a fost determinata de o crestere cu 15% a pretului si de o crestere cu 7% a volumelor. Aceste castiguri au fost partial compensate de un impact nefavorabil valutar de 4% si un impact nefavorabil de portofoliu de 1%.

Cresterea pretului a fost cuprinzatoare, cu castiguri in toate regiunile conduse de America Latina si America de Nord si, in cea mai mare parte, a reflectat preturile pentru materiile prime si costurile logistice mai mari. Cresterea volumului a fost determinata de patrunderea continua a noilor produse pe piata, inclusiv erbicidul EnlistTM si fungicidul ZorvecTM. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de euro. Impactul portofoliului a fost determinat de o cesionare in Asia Pacific.

EBITDA operational pe segment a fost de 352 milioane USD in trimestrul al treilea din 2022, in crestere cu 71% fata de trimestrul al treilea din 2021. Castigurile de preturi si de volum si actiunile de crestere a productivitatii au compensat mai mult decat costurile mai mari ale inputurilor, inclusiv costurile materiilor prime si impactul nefavorabil al monedei. Marja EBITDA operationala pe segment s-a imbunatatit cu peste 570 de puncte de baza fata de perioada anului precedent.

Vanzarile nete de produse de protectie a plantelor au fost de aproximativ 6,3 miliarde USD in primele noua luni ale anului 2022, comparativ cu aproximativ 5,2 miliarde USD in primele noua luni ale anului 2021. Cresterea vanzarilor a fost determinata de o crestere cu 13% a volumelor si o crestere de 13% a pretului. Aceste castiguri au fost partial compensate de un impact valutar nefavorabil de 4%.

Cresterea volumului a fost determinata de patrunderea continua a noilor produse pe piata, inclusiv erbicidele EnlistTM si ArylexTM si fungicidul OnmiraTM, vanzarile de produse noi cresand cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea pretului, condusa de America de Nord si America Latina, a reflectat in cea mai mare parte preturile pentru materiile prime si costurile logistice mai mari. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de euro si lira turceasca.

EBITDA operational pe segment a fost de 1,4 miliarde USD in primele noua luni ale anului 2022, in crestere cu 51% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea preturilor si a volumului si actiunile de productivitate au compensat mai mult decat costurile mai mari ale inputurilor, inclusiv costurile materiilor prime si impactul nefavorabil al monedei. Marja EBITDA operationala pe segment s-a imbunatatit cu peste 410 puncte de baza fata de perioada anului precedent, in mare parte determinata de executia preturilor si de tehnologii noi si diferentiate.

Perspective actualizate pentru anul 2022

Perspectivele pentru agricultura raman solide, in ciuda volatilitatii recente a preturilor marfurilor. Compania se asteapta la o cerere record de cereale si seminte oleaginoase in 2022, ce ar trebui sa sustina preturile marfurilor, deoarece stocurile finale raman sub presiune. Bilanturile cultivatorilor si nivelurile veniturilor raman sanatoase, in ciuda costurilor crescute de intrare pentru combustibil si ingrasaminte, ceea ce ii determina pe fermieri sa acorde prioritate tehnologiei pentru a maximiza rentabilitatea.

Drept urmare, compania a afirmat o orientare privind vanzarile nete3 pentru intregul an 2022 de la 17,2 miliarde USD pana la 17,5 miliarde USD, ceea ce, in medie, reprezinta o crestere estimata a vanzarilor nete de 11% pentru acest an. Compania a crescut punctul de mijloc al previziunilor sale privind EBITDA operational1 si acum se asteapta ca acesta sa fie in intervalul de 3,0 miliarde USD la 3,1 miliarde USD, ceea ce, in medie, reprezinta cresterea estimata a EBITDA operational1 de 18% pentru anul in curs. EPS1 operational este de asteptat sa fie in intervalul de 2,45 USD pana la 2,60 USD per actiune. Compania nu este capabila sa reconcilieze masurile sale financiare non-GAAP prospective cu cele mai comparabile masuri financiare GAAP din S.U.A., deoarece nu este in masura sa prezica cu o certitudine rezonabila elemente aflate in afara controlului sau, cum ar fi elementele semnificative, fara un efort nerezonabil.