Retail

O noua colecta de produse alimentare derulata de Lidl si Banca pentru Alimente, de sarbatori

Retailerul Lidl Romania si Reteaua Bancilor pentru Alimente organizeaza, in perioada 1 – 31 decembrie 2022, o noua colecta de alimente pentru sprijinirea comunitatilor defavorizate.

Campania aflata la cea de-a saptea editie se va desfasura in 212 magazine Lidl din 90 de localitati, iar clientii retailerului pot dona produse alimentare neperisabile in cutiile special amenajate la iesirile din magazin, sprijinind astfel batrani, copii, adulti in prag de saracie sau persoane cu dizabilitati aflati in grija ONG-urilor partenere ale retelei.

Ulterior, alimentele donate vor fi distribuite prin intermediul tuturor celor noua Banci Regionale pentru Alimente din Bucuresti, Cluj-Napoca, Roman, Brasov, Oradea, Timisoara, Constanta, Craiova si Galati.

‘Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft in magazinele Lidl participante si fac parte din categorii neperisabile, care nu necesita o temperatura speciala de pastrare, precum: alimente de baza (ulei, faina, zahar, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste fainoase, sosuri, lapte UHT (care se pastreaza la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiti, cafea, ceai, dulceata si gemuri. Intr-un context in care o treime din produsele alimentare sfarsesc in fiecare an la groapa de gunoi, iar 1 din 3 romani sunt in pericol de saracie sau excluziune sociala, colectele de alimente reprezinta o solutie sustenabila, cu actiune imediata, concreta si eficienta prin care persoanele vulnerabile pot beneficia de hrana. Lidl Romania impreuna cu reteaua Bancilor pentru Alimente din Romania a organizat in ultimii patru ani, sase colecte de alimente cu ocazia sarbatorilor de iarna, a sarbatorilor de Pasti sau in sprijinul refugiatilor, clientii Lidl donand prin toate aceste initiative un total de peste 141 de tone de alimente, care au ajuns la peste 35.000 de beneficiari, de la peste 200 de ONG-uri care sprijina persoane din comunitati vulnerabile’, se arata in comunicat.

Reteaua Bancilor pentru Alimente are misiunea de a recupera produsele excedentare de la producatori agricoli, procesatori, retaileri si de a le distribuit gratuit catre ONG-uri, cu destinatie persoanele din medii vulnerabile.

Inca de la deschiderea primei Banci, Lidl a investit peste sase milioane de lei in dezvoltarea retelei de Banci pentru Alimente din Romania si a donat catre aceasta peste 1.050 de tone de produse alimentare.