Food

In ce oras se ofera mancare ieftina angajatilor pentru a reveni la birou

Angajatorii din Londra incep sa foloseasca atractivitatea oferita de mancarea subventionata pentru a-i face pe angajati sa revina la munca de la birou, potrivit directorului companiei de catering Compass Group Plc., transmite Bloomberg.

“Exista foarte multa mancare de consolare”, pe langa accentul pe sanatate si wellness, spune directorul general de la Compass, Dominic Blakemore. “Avem in continuare fish and chips in zilele de vineri, iar puiul katsu curry a devenit unul din cele mai populare feluri de mancare din meniuri”, adauga Dominic Blakemore.

Compass Group, una din cele mai mari companii de catering, cu mii de clienti la nivel mondial, a inregistrat o crestere a numarului de angajatori care ofera mese subventionate drept “unul din cele mai importante instrumente pentru a readuce oamenii inapoi la birou”, a mai spus Blakemore, mentionand si faptul ca clientii companiei se indreapta spre feluri de mancare mai ieftina.

“Poate fi pui in loc de porc, pot fi alternative in functie de ceea ce este cel mai scump. Putem inlocui somonul cu pastravul, carnea alba cu fructele de mare si atunci putem oferi un avantaj in termeni de costuri in beneficiul clientului”, precizeaza Dominic Blakemore.

Mesele ieftine la locul de munca pot fi o modalitate prin care angajatii de la birouri pot contracara impactul pe care inflatia accelerata si dobanzile ridicate il au asupra portofelului lor.

Ingrijorarile cu privire la securitatea locului de munca este un alt factor care incurajeaza revenirea angajatilor la birou, pe masura ce economia incetineste. In timp ce unele birouri au fost practic inchise in primele zile ale pandemiei, ca urmare a recomandarilor guvernelor privind munca de acasa, Blakemore spune ca in prezent birourile sunt ocupate de clientii Compass in medie mai mult de trei zile pe saptamana. Inainte de pandemie gradul mediu de ocupare era de aproximativ patru zile pe saptamana.

Un studiu recent efectuat de platforma LinkedIn a descoperit ca este posibil ca munca de la distanta sa fi trecut de momentul de varf in Marea Britanie, in conditiile in care unele companii au inceput deja sa reduca programul de lucru flexibil pentru actualii angajati.

“In fiecare luna vedem cum acest lucru se intensifica. Ma astept ca intr-un context economic dificil sa vedem mai multa prezenta la birou”, a spus Dominic Blakemore.