Food

Interagroaliment, Lidas si RDF, printre “Best Managed Companies” din Romania

Noua companii antreprenoriale romanesti cu o cifra de afaceri cumulata de peste 335 de milioane de euro si aproximativ 3.150 de angajati au primit certificarea Deloitte Best Managed Companies pentru excelenta in management analizata raportat la bunele practici internationale, in urma finalizarii primei editii a programului in Romania.

Potrivit unui comunicat al Deloitte, peste 20 de companii antreprenoriale romanesti cu cifre de afaceri intre 10 si 75 de milioane de euro au participat la aceasta prima editie a programului, organizata in parteneriat cu Banca Transilvania, care ofera recunoastere pe baza unei metodologii internationale ce analizeaza patru piloni – strategie, cultura si angajament, inovatie si resurse, guvernanta si aspecte financiare.

Primele companii locale care au primit certificarea Deloitte Best Managed Companies sunt AROBS Transilvania Software (activa in domeniul IT, infiintata in 1998, cu 638 de angajati in 2021), Celco (activa in constructii, infiintata in 1973, cu 281 de angajati in 2021), Daw Benta (activa in domeniul constructiilor, infiintata in 2001, cu 345 de angajati in 2021) si Fortech (activa in IT, infiintata in 2003, cu peste 850 de angajati in 2021).

De asemenea, au mai primit certificarea companiiile: Interagroaliment (domeniul produselor alimentare, infiintata in 1994, cu 67 de angajati in 2021), Libris (domeniul vanzarii de carte, infiintata in 1991, cu 110 angajati in 2021), Lidas (in domeniul produselor alimentare, infiintata in 1993, cu 376 de angajati in 2021), RDF (agricultura, infiintata in 1995, cu 48 de angajati in 2021) si Romstyl Impex (activa in transporturi, infiintata in 1995, cu 420 de angajati in 2021).

Companiile selectate in urma completarii formularului de inscriere au participat la ateliere de lucru facilitate de profesionisti din cadrul Deloitte Romania si Banca Transilvania, in cadrul carora fondatorii antreprenori si echipele lor de conducere si-au analizat businessul din punct de vedere strategic si operational, potrivit metodologiei internationale Deloitte.

Peste 80 de reprezentanti ai echipelor de management ale companiilor si peste 30 de facilitatori din cadrul Deloitte Romania si Banca Transilvania au participat la cele 21 de ateliere de lucru, care au cumulat aproape 400 de ore pe parcursul celor peste sase luni de program. La finalul etapei de ateliere de lucru, membrii juriului independent, Cristian Popa, Membru al Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Cristian Nacu, Senior Country Officer, International Finance Corporation, si Nicolae Istudor, Rector si Membru in Consiliul de Administratie al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, au analizat companiile participante si au decis care sunt acelea ale caror practici de organizare si management al afacerii respecta standardele Best Managed Companies.

‘In contextul in care firmele romanesti concureaza «umar la umar» cu firme internationale atat pe piata locala, cat si pe pietele externe, ne bucuram sa oferim antreprenorilor romani un program care faciliteaza accesul firmelor din tara noastra la cele mai bune practici internationale. Best Managed Companies nu este o competitie in care antreprenorii sunt evaluati comparativ, ci un exercitiu de analiza intens, la care participa fondatorii si echipele de management, derulat conform metodologiei internationale Deloitte, iar finalitatea este o certificare care valideaza alinierea la bunele practici identificate la nivel international. Programul incurajeaza participarea repetitiva atat pentru companiile care au primit certificarea – pe care o pot reinnoi anual -, cat si pentru companiile care nu au obtinut certificarea – care isi pot imbunatati zonele identificate ca deficitare in cadrul atelierelor de lucru si pot primi titlul la urmatoarele editii, dupa cum arata experienta de aproape 30 de ani de derulare a programului in aproape 50 de tari. (…)’, a declarat Andrei Burz-Pinzaru, Partener, Deloitte, liderul Programului Deloitte Private in Romania.

Initiativa Best Managed Companies este derulata sub umbrela Deloitte Private, programul care se adreseaza companiilor private de toate dimensiunile, inclusiv antreprenorilor locali, IMM-urilor, start-up-urilor si afacerilor de familie.

La nivel global, Deloitte deruleaza programul Best Managed Companies incepand din anul 1993, in 48 de state de pe toate continentele.