Parteneriate

Peste 50 de producatori livreaza produse romanesti prin Casa de Comert Unirea

Casa de Comert Agroalimentar Unirea a incheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative si producatori agricoli pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare, in prima luna de functionare, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

“Dupa prima luna de cand a repornit activitatea, Casa de Comert Agroalimentar Unirea a incheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative si producatori agricoli. Astfel, in ultima luna, au fost incheiate contracte pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare obtinute de producatorii romani. Pana in prezent, Casa Unirea a facilitat livrarea catre reteaua de retail de legume – fructe (cartofi alb si rosu, dovleac placintar, varza alba si rosie, morcov, ridichi negre si sfecla rosie, prune uscate), precum si de produse de bacanie (dulceata de dovleac, dulceata de gutui, pasta de macese, fasole boabe in saramura). Pentru valorificarea productiei romanesti Casa Unirea a incheiat pana la aceasta data parteneriate cu Carrefour, Metro si Penny, iar, de saptamana viitoare, se vor alatura demersului lanturile comerciale Kaufland si Profi”, se precizeaza in comunicatul MADR.

Casa de Comert Agroalimentar Unirea primeste zilnic pe adresa oficiala de email oferte de la producatorii romani interesati de initiativa Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de promovare a produselor romanesti si de crestere a consumului produselor agroalimentare obtinute pe plan local.

In vederea valorificarii produselor locale pe lantul scurt de aprovizionare, conducerea Casei Unirea a demarat o serie de discutii cu reprezentantii retelelor de magazine locale. Un prim astfel de proiect de preluare a produselor obtinute pe plan local de catre magazinele din zona va fi demarat in judetul Cluj, astfel de parteneriate urmand a fi incheiate, treptat, la nivelul intregii tari.

Potrivit MADR, pe langa accesul produselor romanesti in hypermarketuri si in retelele locale de magazine, conducerea Casei Unirea negociaza cu reprezentantii retailerilor pentru a le pune la dispozitie producatorilor spatii din parcarile hypermarketurilor pentru organizarea de Targuri si piete volante la sfarsitul saptamanii, astfel incat consumatorii sa aiba posibilitatea sa achizitioneze produsele romanesti direct de la producatori.