Fructe

Freshful lanseaza“Din Livada”, sectiunea cu fructe de la producatori locali

Inspirati de preferinta consumatorilor pentru produse proaspete, savuroase si locale, Freshful anunta extinderea proiectului from farm to fork “Din Gradina” catre zona de fructe autohtone si introduce in platforma Freshful.ro: “Din Livada”.

Porniti in cautarea fructelor cu gust, echipa Freshful s-a oprit in bazinul pomicol Voinesti, unul dintre cele mai productive bazine pomicole din Romania, unde cresc si rodesc meri, peri si pruni, inca din 1959. Aici, pomicultorii se asigura ca fructele locale sa fie atent cultivate, culese si transportate.

Atestate ca „produs montan”, fructele “Din Livada”, de la soiuri de mere romanesti cu traditie – Frumosul de Voinesti, Cretesc, Renet, la soiuri iubite de consumatori – Jonathan, Idared, Florina, Granny Smith, Golden, sau perele Abbate, Lucas, Kaiser si Cure, vor ajunge de la Valeni in depozitul Freshful din Stefanestii de Jos si apoi direct pe masa a peste 55.000 de clienti.

“Cand clientul Freshful cumpara produse ultra-proaspete, le cauta pe cele cu valoare adaugata. Mai mult, e atent la sezonalitate, provenienta, diversitate si gust exceptional. Legumele si fructele conduc in topul preferintelor clientilor nostri, de aceea am extins proiectul “Din Gradina” – dedicat legumelor de la Baleni, cu o noua editie cu fructe din Valeni, Dambovita: “Din Livada”. Pe termen lung, ne dorim sa atragem cat mai multi fermieri si producatori romani in platforma Freshful alaturi de care sa ajungem la peste 1 milion de gospodarii din Bucuresti si Ilfov cu o oferta proaspata si echilibrata”, afirma Ciprian Tanasescu, Business Unit Manager UltraFresh, Freshful by eMAG.

“Zona este recunoscuta in toata tara pentru traditia in pomicultura, iar pomii din livezile noastre sunt crescuti in marea lor majoritate in sistem clasic, unii dintre ei avand si 40-50 de ani. Sunt gradini pe care le-am mostenit de la parinti, am folosit si toate cunostintele dobandite de-a lungul anilor si incercam, cu fiecare cutie, sa le aratam oamenilor ce inseamna fructele cu gust. Livezile noastre arata si curtea bunicilor, cu iarba pe jos, cu pomi tineri si maturi, pe care eu ii stiu de cand eram copil si sunt mandru ca trimitem catre Freshful fructe din copacii pe care ii culeg an de an, pentru ca stiu exact cum i-am crescut. Pomii maturi au radacini adanci, ceea ce inseama ca gasesc hrana cat mai diversa si nu e nevoie de ingrasaminte chimice pentru ca ei sa dea rod bogat”, povesteste Viorel Cigaran, inginer horticultor si pomicultor din tata-n fiu, care s-a nascut in Valeni, a facut facultatea de horticultura si astazi are sapte livezi mostenite din familie sau cumparate de-a lungul anilor.

Fructele, cu adevarat gustoase, dulci si hranitoare vor fi livrate in ambalaje personalizate din carton reciclabil, in conditii optime de temperatura, pentru a ajunge mereu proaspete la clienti, alaturi de celelalte cumparaturi saptamanale.

Pentru a cunoaste indeaproape proiectul si bunatatile pe care le produce, Radu Dumitrescu – Master Chef si ambasador Freshful by eMAG, a mers la Valeni sa incerce fructele care vor ajunge in cutiile “Din Livada”. A inceput cu Frumosul de Voinesti, a continuat cu Florina, Idared, Jonathan, Golden, Cretesc si Renet, simtindu-se in fiecare moment ca la o degustare de vinuri, unde gustand fructele repede, una dupa alta, a putut sa aprecieze particularitatile fiecareia: aciditate, dulceata, textura, suculenta, culoare etc.