Subventii

IMM-urile au depus peste 450 de cereri de finantare pentru proiecte destinate retehnologizarii

Apelul destinat retehnologizarii si capitalizarii industriei agroalimentare s-a incheiat acum doua zile, fiind inregistrate 458 de aplicatii de finantare, a anuntat ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos.

“Acum sunt in derulare alte doua masuri importante pentru sprijinul industriei agroalimentare. Eficienta energetica, sa nu uitam de ea. Este in plin proces apelul de proiecte si depunerea cererilor de finantare. 200 de milioane de euro au fost dedicati in exclusivitate pentru cei din industria agroalimentara, pentru ca sa poata sa gestioneze cat mai bine cheltuielile cu utilitatile publice, sa-i putem sprijini ca produsele sa poata ajunge pe raft. De asemenea, de doua zile s-a inchis aplicatia de finantare, apelul de proiecte destinat retehnologizarii, capitalizarii industriei agroalimentare. Am avut 458 de aplicatii de finantare. Atunci am alocat 150 de milioane de euro tocmai pentru a sprijini partea de procesare si de capitalizare, cum am spus, a industriei agroalimentare. Si din acest punct de vedere credem ca suntem intr-un parteneriat sincer si pe termen lung pentru ca sa putem sprijini ca produsele sa ajunga pe raft, de la cei care pot sa le produca. Si din acest punct de vedere incercam sa avem o strategie coerenta ca sa contribuim cu adevarat la dezvoltarea si sustinerea sectoarelor din economia nationala. Sunt multe actiuni pe care le-am derulat impreuna. Sigur, nu ascund ca lucram si suntem pe cale sa definitivam inclusiv discutiile cu Comisia Europeana pentru ceea ce inseamna infrastructura de irigatii”, a spus Marcel Bolos.

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene a afirmat ca a avut multe discutii cu Comisia Europeana si cu institutiile financiare internationale pentru realizarea unor investitii din fonduri europene, acolo unde exista potential si implicare, asa cum este potentialul agricol al Romaniei.