Parteneriate

Penny a achizitionat peste 19.000 de produse prin Casa de Comert Unirea

Producatorii romani au livrat, in 31 octombrie, prin Casa de Comert Unirea, peste 19.000 de produse constand in prune uscate, dulceata de gutui si de dovleac, pasta de macese si fasole boabe in saramura, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

‘Luni, 31 octombrie 2022, in prezenta ministrului Petre Daea, a avut loc o noua livrare de la producatorii romani catre magazinele Penny, realizata prin Casa de Comert Agroalimentar Unirea. Astfel, au fost preluate 19.200 de produse din care: 1.000 cutii (de 500 g) prune uscate de Leleasca, 7.800 borcane cu dulceata de dovleac, 4.000 borcane cu dulceata de gutui, 4.000 borcane cu pasta de macese si 2.400 borcane fasole boabe in saramura pentru a fi introduse in circuitul comercial’, se precizeaza in comunicatul MADR.

Livrarile de produse agroalimentare vor continua in perioada urmatoare, reprezentantii Casei de Comert Agroalimentar Unirea avand negocieri si cu alte lanturi de magazine din Romania pentru a incheia contracte de colaborare, subliniaza sursa.

‘Iata ca se diversifica gama de produse preluate de la producatorii din Romania si imi exprim satisfactia ca, prin eforturile conducerii Casei de Comert Unirea, cat mai multi retaileri raspund initiativei noastre si se alatura demersurilor facute pentru sustinerea productiei autohtone. Este o munca depusa in beneficiul tuturor, producatorii nu mai au grija desfacerii produselor obtinute, iar consumatorii au la dispozitie marfa de calitate, chiar pe rafturile marilor retele comerciale’, a afirmat Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

La randul sau, Daniel Gross, CEO Penny Romania, a precizat ca retailerul ti-a propus sa creasca numarul de produse cu ingredientul principal provenit din Romania, procesate si ambalate in Romania.

‘Sortimentul de produse este nucleul activitatii noastre. La Penny, ne-am propus sa crestem numarul de produse cu ingredientul principal provenit din Romania, procesate si ambalate in Romania. Am numit acest obiectiv 3RO (Triplu RO), un concept care duce produsele romanesti la un alt nivel, unul in care vorbim despre produse locale pentru care tot fluxul de productie se desfasoara pe teritoriul Romaniei. Parteneriatul cu Casa de Comert Agroalimentar Unirea este doar un exemplu pentru indeplinirea acestui obiectiv – aducem in magazine produse de la fermierii romani, incurajand productia locala si creand valoare in comunitate’, a afirmat Daniel Gross.

Prima livrare de legume de la producatorii romani catre magazinele Carrefour Romania, intermediata de Casa de Comert Agroalimentar Unirea, a avut loc in 15 octombrie, iar 12 tone de legume (cartofi, varza alba, varza rosie si dovleac placintar) au ajuns direct la unul dintre depozitele retailerului francez din comuna Chiajna, judetul Ilfov. Vineri, 28 octombrie 2022, Casa de Comert Unirea a realizat o alta livrare, constand in 13 tone de varza alba si rosie, catre magazinele Metro Cash & Carry.