Retail

Profi introduce Raftul Bunatatilor Locale in magazinele din Cluj

Primele produse dintr-un amplu program initiat de Profi pentru sustinerea producatorilor artizanali locali si-au facut festiv intrarea in magazinele retelei din Cluj.

“Incurajam producatorii artizanali locali sa produca si sa vanda in conditii de siguranta alimentara  bunatatile lor traditionale pentru a le oferi clientilor nostri gusturile cu care s-au obisnuit inca din copilarie,” afirma Gaetan Pacton, directorul general Profi. “In trei dintre magazinele noastre din cartierele clujene Marasti, Zorilor si Grigorescu si-au facut aparitia produse alimentare artizanale din zona si intentionam ca, pe masura ce identificam producatori locali apreciati si seriosi, sa extindem treptat sistemul si catre alte mari orase.”

Dupa targul organizat de Profi la Apos la sfarsitul lunii septembrie pentru a pune in evidenta valoarea producatorilor locali si a le mari astfel sansa de a prezenta la nivel national roadele muncii lor, evenimentul de astazi marcheaza deschiderea efectiva a retelei Profi pentru acest gen de produse.

“Noutatea pe care o lansam astazi, Raftul Bunatatilor Locale, este o initiativa prin care sprijinim producatorii alimentari artizanali caci acestia sunt din ce in ce mai putini si, ca sa nu dispara, este nevoie urgenta sa fie ajutati sa vanda, sa poata sa traiasca,” a declarat Calin Costinas, director general adjunct Profi. “Aceasta actiune nu are o miza economica pentru noi, este una de responsabilitate sociala, menita sa ii ajute sa treaca peste actualele momente dificile.”

La Raftul Bunatatilor Locale vor fi expuse pentru vanzare alimente care sa imbogateasca mesele clientilor nostri cu produse traditionale artizanale din aceasta zona, cu aromele si texturile lor specifice, atat de apreciate.

Pentru inceput, dupa ce au trecut printr-un un minutios proces de selectie, un numar de peste 40 de producatori locali sunt listati in magazinele Profi unde, in functie de sezonalitate, vor fi prezenti cu lactate, produse din carne, legume conservate, muraturi, zacusca, gemuri, siropuri, compoturi, ceaiuri, paste fainoase, ulei presat la rece, paine si altele.

“Gustul produselor noastre, facute asa cum am invatat de la parinti si bunici, il stiau pana acum doar cei care veneau la noi la cabana sau la unul din micile magazine cu care colaboram, sau care aflau de ele de pe internet” a declarat Sebastian Hosu, cunoscut in zona pentru siropurile, dulceturile, ceaiurile, zacusca si alte produse cu eticheta Camara de la Munte. “Sunt mandru ca ceea ce fac eu si ai mei are acum recunoasterea si sprijinul acestui mare lant de magazine si totodata sunt bucuros deoarece cred ca acest pas ne va spori vizibilitatea si accesibilitatea.”

Cu peste 1.600 de magazine in mai bine de 760 de localitati si circa 28.000 de angajati, Profi este cea mai extinsa retea de retail modern si cel mai mare angajator din Romania.