Fuziuni/Achiziții

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Derpan de catre Golden Foods Snacks

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Golden Foods Snacks SA, companie care prelucreaza si conserva fructe si legume, preia Derpan SRL, fabrica de paine, prajituri si produse proaspete de patiserie.

Potrivit unui comunicat al autoritatii de concurenta, Golden Foods Snaks SA produce si comercializeaza nuci, alune, seminte si fructe deshidratate atat sub brandul Elmas, cat si sub marci ale tertilor (produse private label).

Activitatea Derpan consta in fabricarea si comercializarea produselor de panificatie ambalate cu termen lung de valabilitate – croissant, strudel si briose.

In urma analizei acestei concentrari economice, Consiliul Concurentei a constatat ca operatiunea notificata nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal, precizeaza sursa citata.

Decizia va fi publicata pe site-ul autoritatii nationale de concurenta, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.