Bauturi

Peste 200 de probe de vinuri inscrise la Concursul national Bachus 2022

Peste 200 de probe de vinuri au fost inscrise la Concursul national de vinuri “Bachus 2022”, eveniment ajuns la a XI-a editie, care se va desfasura in perioada 21-23 octombrie, la Domeniile Panciu de la Tifesti, a informat Consiliul Judetean (CJ) Vrancea.

“Prin acest concurs, ne propunem sa promovam vinurile de calitate si sa antrenam partenerii din piata vinului intr-o competitie benefica in folosul consumatorului. Vrem sa promovam si sa dezvoltam Vrancea, cu tot ceea ce are ea mai bun”, a declarat presedintele CJ Vrancea, Catalin Toma.

Deschiderea oficiala a concursului de vinuri si implicit a Festivalului Bachus 2022, dedicat podgorenilor vranceni, va avea loc vineri, la ora 10,00, urmat de programul de degustare pe parcursul zilelor de vineri si sambata, desemnarea castigatorilor urmand sa aiba loc duminica.

Premiile pentru fiecare categorie de vinuri constau in Marea Medalie de Aur, Medalia de Aur si Medalia de Argint.

Cele trei Mari Medalii de Aur, pentru proba de vin alb si vin spumant alb, pentru proba de vin roze, rosu si vin spumant roze si pentru proba de bauturi alcoolice spirtoase si bauturi pe baza de vin, vor fi premiate de CJ Vrancea, cu plata costurilor pentru inscrierea probelor de vin ale castigatorilor la Concursul Mondial de Bruxelles din anul 2023.

Concursul este organizat de CJ Vrancea, in colaborare cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, avand in componenta degustatori experti.