Food

Danone ar putea pierde un miliard de euro, in urma iesirii de pe piata din Rusia

Grupul francez Danone a anuntat ca va renunta la afacerea de produse lactate din Rusia, intr-o tranzactie ce ar putea duce la pierderi de pana la un miliard de euro, transmite Reuters.

“Aceasta este cea mai buna optiune pentru a asigura continuitatea afacerii noastre pe termen lung”, se arata in comunicatul Danone, in conditiile in care subsidiara din Rusia a fost responsabila pentru aproximativ 5% din vanzarile nete ale grupului, in primele noua luni din 2022.

Curand dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia, Danone, unul din cei mai mari producatori mondiali de alimente, a anuntat ca analizeaza toate optiunile privind afacerile sale de pe piata rusa.

Danone nu a dat publicitatii numele companiei careia ii va transfera asa numita divizie Essential Dairy and Plant-based (EDP).

Tranzactia trebuie aprobata de autoritatile de reglementare.

Planificata iesire de pe piata rusa a Danone este al doilea astfel de anunt din aceasta saptamana al unei mari companii occidentale, dupa ce Nissan si-a vandut activele pentru suma simbolica de o rubla, inregistrand o pierdere de aproximativ 687 milioane de dolari.