Legume

Carrefour a achizitionat 12 tone de legume prin Casa de Comert Unirea

Prima livrare de legume de la producatorii romani catre magazinele Carrefour Romania, intermediata de Casa de Comert Agroalimentar Unirea, a avut loc vineri, iar 12 tone de legume (cartofi, varza alba, varza rosie si dovleac placintar) au ajuns direct la unul dintre depozitele retailerului francez din comuna Chiajna, judetul Ilfov, pentru a fi introduse in circuitul comercial, informeaza sambata un comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR)

“Am demarat acest proces amplu, dupa ce saptamana trecuta am asistat la primul contract semnat intre un producator roman si conducerea Casei de Comert Unirea, iata ca vedem astazi, concret, cum sunt livrate legume romanesti catre un mare retailer din Romania. Se incheie contracte, pentru a fi furnizata marfa fara sincope, astfel incat fluxul comercial sa se poata desfasura in cele mai bune conditii. Casa de Comert merge catre producatori, preia produsele disponibile si le duce in retele de magazine. Salut faptul ca retailerii isi indreapta atentia catre produsele romanesti si sunt deschisi la colaborare. Toata lumea are de castigat prin valorificarea productiei pe care o obtin bravii nostri agricultori. Vom folosi toate mijloacele pentru promovarea si valorificarea produselor romanesti”, a afirmat ministrul de resort, Petre Daea.

La randul sau, Alina Gamauf, membru in Comitetul Executiv Carrefour Romania, a subliniat ca retailerul francez sustine producatorii, cu scopul de a le oferi clientilor produse proaspete, sanatoase si crescute local.

“Carrefour, prin filosofia Act for Food, sustine producatorii, cu scopul de a le oferi clientilor produse proaspete, sanatoase si crescute local. La nivel national, echipele noastre de achizitii, programe si responsabilitate sociala lucreaza integrat pentru a crea un ecosistem sustenabil de parteneriate cu producatorii locali. In acest moment, eforturile noastre ne-au confirmat pozitia de lideri pe segmentul fresh, cu peste 1.300 de fermieri romani, dintre care peste 600 producatori sunt ultra locali. Ne bucuram sa oferim sprijin Casei de Comert Unirea si vom continua sa sustinem antreprenoriatul local romanesc prin alegeri responsabile, care fac bine comunitatilor din jur”, a spus ea.

Directorul general al Casei de Comert Agroalimentar Unirea, Mariana Cotoi, a subliniat ca acesta este “un prim pas pe care il facem in crearea unui mecanism comercial functional care sa duca la valorificarea superioara a resurselor si a productiei agricole nationale”.

“Avem deja un portofoliu substantial de producatori si fermieri romani carora, pe baza de contract, le receptionam marfa si le viram imediat platile pentru marfa distribuita, iar mai departe ne ocupam de tot ce inseamna relatia cu lanturile de retail. Astfel, producatorii au siguranta financiara atat de necesara pentru continuarea activitatii, iar marile lanturi de magazine au asigurat fluxul de stocuri fara sincope”, a explicat Mariana Cotoi.

Livrarile de produse agroalimentare se vor desfasura cu o frecventa saptamanala, reprezentantii Casei de Comert Agroalimentar Unirea continuand discutiile si cu alte lanturi de magazine din Romania pentru a se incheia contracte de colaborare, in beneficiul tuturor partilor implicate, mai spune MADR.