Bauturi

Berarii germani avertizeaza ca perspectivele lor financiare sunt sumbre din cauza costurilor cu energia

Asociatia Berarilor Germani a avertizat joi ca ar putea aparea un val de insolvente in randul membrilor sai din cauza cresterii rapide a costurilor cu energia, transmite DPA.

Pozitia financiara a industriei s-a inrautatit dramatic ca urmare a crizei energetice, a explicat directorul general al Asociatiei Berarilor Germani, Holger Eichele, la un eveniment organizat joi la Berlin. “Daca Guvernul federal si autoritatile landurilor nu reusesc sa plafoneze, rapid si eficient, preturile la gaze si electricitate, multe companii din industrie nu vor supravietui pana la anul”, a subliniat Holger Eichele.

Ultima data cand sectorul berii din Germania a inregistrat o scadere dramatica a vanzarilor a fost in timpul pandemiei de Covid-19, a spus Eichele. Chiar daca vanzarile s-au stabilizat recent, producatorii de bere sufera pierderi financiare uriase din cauza costurilor cu energia.

“2022 va fi unul dintre cei mai sumbri ani din istoria noastra iar, din pacate, perspectivele pentru 2023 nu sunt incurajatoare”, a mai spus Holger Eichele la evenimentul organizat de Asociatia Berarilor Germani impreuna cu Asociatia somelierilor certificati de bere. La finele lui 2021, in Germania erau 1.512 de berarii, cu 40 mai putin decat la finele lui 2019.